15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBlackBerry va lansa pe piaţă o nouă tabletă PC

BlackBerry va lansa pe piaţă o nouă tabletă PC

iPadul produs de Apple va avea de săptămâna viitoare un competitor serios: BlackPad, noua tabletă BlackBerry, care va fi lansată pe piaţă săptămâna viitoare, potrivit Wall Street Journal.

Research In Motion (RIM), compania producătoare a telefoanelor BlackBerry, a reţinut recent domeniul web www.blackpad.com, alimentând astfel speculaţiile lansării unui astfel de dispozitiv.

Tabletele ocupă o nişă aflată între telefoanele smartphone şi laptopuri. Cele mai multe modele nu au tastatură, dar permit utilizatorilor să descarce cărţi şi videocplipuri, să navigheze pe Internet şi să trimită e-mailuri.

Surse care cunosc planurile RIM au declarat pentru Wall Street Journal că noul BlackPAd va avea un ecran tactil, diagonală de 7 inci, una sau două camere web, Bluetooth şi conexiune la Internet. Se va putea conecta însă la reţelele mobile numai prin intermediul unui telefon BlackBerry. Sistemul de operare, complet nou, este creat de compania QNX Software Systems.

Sistemul de operare al QNX este implementat în multiple sectoare de activitate, inclusiv auto, industrie, telecomunicaţii, medicină, apărare sau aviaţie. Noua tabletă va fi fabricată de Quanta Computer Inc. din Taiwan şi va rula pe semiconductori din Santa Clara, produşi de Marvell Technology Group Inc, potrivit aceloraşi surse citate de Wall Street Journal.

Contactat marţi de Reuters, purtătorul de cuvânt al RIM a refuzat să comenteze cu privire la noul BlackPad. Preşedinţii companiei au spus că vor oferi detalii privind direcţia strategică a companiei în cadrul conferinţelor DevCon din San Francisco, ce for avea loc de pe 27 până pe 30 septembrie.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Un semifinalist de Cupa UEFA va antrena la turneul final al Cupei Satelor

Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final...

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă