16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBlackberry de 200 de dolari

Blackberry de 200 de dolari

Blackberry lucrează cu grupul chinezesc Foxconn pentru a lansa un nou produs pe piaţa telefoanelor inteligente, se arată într-un comunicat emis marţi, citat de The Guardian. Noul model de Smartphone este proiectat să facă parte din segmentul low-cost, urmând a avea un preţ de vânzare în jurul sumei de 200 de dolari.

John Chen, directorul executiv al companiei, a declarat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona, că noul model Z3 va fi lansat în luna aprilie, în Indonezia. Modelul Z3 este bazat în întregime pe tehnologia touchscreen, urmând ca până la finele anului să fie lansat şi modelul clasic, Q20. Acesta va avea aceeaşi structură ca modelele mai vechi, dar va beneficia de noul software B110. Chen a anunţat că în perioada următoare vor promova mesageria securizată, printr-un nou serviciu, numit BBM Protected. Noul serviciul BBM Protected va oferi o nouă mesagerie criptată şi va oferi companiilor posibilitatea de a păstra un jurnal al conversaţiilor.

Terry Gou, proprietarul Foxcon, s-a arătat extrem de încrezător în noul proiect început alături de cei de la Blackberry: „Avem încredere totală în cei de la Blackberry şi îi sprijinim în toate privinţele. Cu siguranţă vom face ca acest parteneriat sa funcţioneze.”

Chen a mai spus în cadrul Congresului de la Barcelona că serviciul BES (Blackberry Enterprise Server) va fi îmbunătăţit în viitorul apropiat cu o nouă versiune, care va fi lansată până la sfârşitl acestui an. Serviciul va putea fi folosit atât de utilizatorii Windows Phone, cât şi pe platformele Android sau Iphone.

Directorul executiv al companiei, John Chen, a mai adăugat şi faptul că securitatea este unul din principalele obiective ale companiei, şi că în momentul de faţă, aceasta se află la un standard foarte ridicat, ceea ce aduce un plus companiei.

BBM are în momentul de faţă peste 85 de milioane de utilizatori lunar, în timp ce WhatsApp dispune de aproape 465 de milioane de utilizatori.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă