6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialBiserica de gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită de 12...

Biserica de gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită de 12 preoți de diferite confesiuni

Biserica de gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită de 12 preoți de diferite culte, fiind singura biserica din România la care se pot face nunți sau botezuri pentru mai multe religii, arată TVR.

Biserica din 2.000 de blocuri de gheață a fost contruită de 25 de muncitori într-o perioadă de trei săptămâni. Aceștia au lucrat la lăcașul de cult, unic în România, a fost construită după modelul și arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, județul Sibiu.

În interior, biserica are băncuţe din gheaţă, acoperite cu lemn. Este singurul lăcaş de cult unde se pot oficia nunţi şi botezuri indiferent de religie. 12 preoţi au oficiat o slujbă de sfinţire a bisericii.

În fiecare an , biserica de gheaţă e vizitată de mii de turişti.

Cei care vor să ajungă la Complexul de gheaţă de la Bâlea Lac o pot face numai cu telecabina. Costul unui drum dus – întors este de 60 de lei.

Cele mai citite

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă