20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBis pentru scandalul RAT Cluj

Bis pentru scandalul RAT Cluj

Directorul RAT Cluj a recunoscut in cadrul unei emisiuni TV ca o nepoata a sa a lucrat la institutia pe care o conduce

Emil Miron, directorul Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj, a recunoscut, in cadrul unei emisiuni TV, difuzate la sfarsitul saptamanii trecute, ca o "simpla nepoata" a sa a fost angajata Regiei. Felul in care Miron a gestionat RAT Cluj este cercetat in prezent de o comisie a Primariei Cluj-Napoca.
Intre timp, conducerea RAT Cluj plateste machete publicitare in presa locala si regionala, prin care "spala" imaginea institutiei.
Preturile unei astfel de machete, in burta primei pagini a ziarelor, variaza de la 95 de euro pana la 1000 de lei. Romania libera a dorit sa afle din ce bani s-a platit aceasta igienizare de imagine a RAT, insa directorul regiei nu a putut fi contactat.
Materialul publicitar, intitulat "Zile fierbinti la termoficarea clujeana", spune in patru paragrafe ca protestatarii mint si vor raspunde in instanta pentru calomnii. "110 miliarde de lei (rol) salarii anuale care nu mai sunt platite din banii clujenilor ca rezultat al automatizarii centralelor termice", spune textul. Cu toate acestea, liderul de sindicat, Ioan Vilt, sustine ca fondul de salarii anual este de 62 de miliarde de lei vechi.
Printre acuzatiile care i se aduc lui Emil Miron se numara si aceea potrivit careia Regia ar apela la serviciile unor societati coordonate de oameni din acelasi bord de conducere, lucru de altfel confirmat de datele de la Registrul Comertului. Sindicatul Liber Independent Energia Termica a pichetat pana acum de doua ori Primaria Cluj-Napoca cerand indepartarea directorului. Ei sustin si ca Emil Miron si-ar fi angajat rudele la Regie.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă