16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul editurilor după Bookfest

Bilanţul editurilor după Bookfest

Volumele „Între acte“, de Radu Beligan, şi „Sfârşitul Occidentului“, de Lucian Boia, s-au numărat printre bestseller-urile Salonului de Carte Bookfest 2013, care s-a încheiat duminică.

Salonul de Carte Bookfest, care s-a desfăşurat între 29 mai şi 2 iunie, în incinta complexului Rom­expo din Capitală, a fost dedicat anul acesta literaturii de limbă germană, sloganul ediţiei fiind „Trei ţări, aceeaşi limbă“.

De altfel, programul bogat în evenimente de la standul trinaţional (Austria, Elveţia, Germania) s-a reflectat şi în datele de vânzări. Romanul lui Cătălin Dorian Florescu, „Jacob se hotărăşte să iubească“, apărut la editura Polirom, noua traducere din opera lui Jan Koneffke „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“ (Humanitas Fiction), romanul lui Uwe Tellkamp, „Turnul“ (Editura Curtea Veche), precum şi romanul Katharinei Hacker „Suflete pustii“ (Rao) s-au numărat printre cel mai bine vândute titluri de la Bookfest.

Pe primul loc în topul vânzărilor Polirom la Bookfest s-a clasat volumul „Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România“, coordonat de Sandra Pralong. Pe locul al doilea se regăsesc, la egalitate, „Jacob se hotărăşte să iubească“, de Cătălin Dorian Florescu, şi „Provizorat“, de Gabriela Adameşteanu, iar pe locul al treilea s-a clasat „Nord-Vest“, de Zadie Smith, şi „Onoare“, de Elif Shafak.

La Cartea Românească, cel mai bine vândut roman a fost „Kinderland“, de Liliana Corobca, urmat de „Memorii în bocanci“, de Călin Hentea, şi „O telenovelă socialistă“, de Doru Pop.

În total, Polirom şi Cartea Românească au vândut la târg peste 10.000 de volume.

La Humanitas, cele mai vândute volume au fost cele două titluri semnate de Lucian Boia „Sfârşitul Occidentului?“ şi „De ce este România altfel?“, urmate de „O scurtă istorie ilustrată a românilor“, de Neagu Djuvara, şi „Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal“, de Sega.

Cartea cea mai cerută la Humanitas Fiction a fost „Caietul Maiei“, de Isabel Allende, urmată, în top, de „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“, de Jan Koneffke, „Orele îndepărtate“, de Kate Morton, şi „Soţul meu Michael“, de Amos Oz.

Cel mai bine vândut audiobook la Humanitas Multimedia a fost „De ce este România altfel?“, în lectura lui Lucian Boia, urmat de „Despre seducţie“, în lectura lui Gabriel Liiceanu, şi „Tunelul“, de Ernesto Sabato, în lectura lui Răzvan Vasilescu.

De asemenea, cel mai bine vândut volum de la Curtea Veche Publishing a fost „Monarhiile secolului XXI“, de Sandra Gătejanu, urmat de colecţia „Cărţile copilăriei“ şi de „Turnul“, de Uwe Tellkamp. Cartea de însemnări „Între acte“ a lui Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la această ediţie a Bookfest, fiind bestsellerul Grupului Editorial ALL. Numai sâmbătă, în ziua lansării cărţii „Între acte“, în prezenţa autorului Radu Beligan, au fost vândute 700 de exemplare.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor ALL se află „O poveste cu Horaţiu“, de Doina Papp, o carte despre viaţa unui alt actor foarte îndrăgit de public: Horaţiu Mălăele. Ca valoare, după cartea lui Radu Beligan, locul al doilea este ocupat de „Agenda Medicală Merck. Medicul Casei“.

„Volumul vânzărilor a fost aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut. Ne aşteptam ca «Între acte», de Radu Beligan, să ocupe primul loc în top; este cartea cu care ne mândrim cel mai mult la acest târg. Este micul nostru semn de respect pe care, ca editură, îl aducem acestui colos al teatrului românesc“, a declarat Mario De Mezzo, CEO Grupul Editorial All.

Printre cele mai vândute colecţii ale editurii Litera s-a numărat „Mari interpreţi de folclor“, de Marioara Murărescu. Volumul I, „Maria Lătăreţu“, a înregistrat peste 350 exemplare vândute. Cartea este bogat ilustrată, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puţin cunoscute, obţinute prin amabila colaborare a moştenitorilor). CD-ul care însoţeste volumul reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpretei Maria Lătăreţu.

La Editura Trei, la categoria ficţiune, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat „Adevărul despre cazul Harry Quebert“, de Joel Dicker, „Fata dispărută“, de Gillian Flynn, „Jurnalul unui adolescent timid“, de Stephen Chbosky, „Predică despre căderea Romei“, de Jerome Ferrari, şi „Antologia Nebula 2012“, de James Patrick Kelly & John Kessel.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă