19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialBilanţ MAI: 50 de localităţi izolate, 65 de decese

Bilanţ MAI: 50 de localităţi izolate, 65 de decese

Potrivit reprezentantului MAI, utilajele vor lucra toată noaptea de sâmbătă spre duminică în zonele cu probleme pentru a ajunge în localităţile care sunt izolate de mai multe zile, informează Agerpres.

“CNADNR a suplimentat numărul de utilaje în zona Vrancea. În această noapte ele vor lucra, va fi o noapte albă, pentru că, din păcate, suntem contra-timp, evenimentele meteorologice ne presează. Va fi o noapte albă pentru toţi cei care lucrează pe utilaje în zonele cu probleme”, a precizat Mihai Capră.

Secretarul de stat a menţionat că au fost transportate către centrele de asistenţă socială sau medicală 283 de persoane, astfel că, între 27 ianuarie şi 11 februarie, au fost duse 7.096 de oameni.

Au fost înregistrate opt decese prin hipotermie, iar numărul total al morţilor, până acum, este de 65 de persoane, a mai spus Mihai Capră.

Ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării de ninsori abundente, prefecţii au fost atenţionaţi să convoace în şedinţă extraordinară membrii Comitetelor pentru situaţii de urgenţă, pentru a stabili măsurile ce vor fi aplicate la nivelul localităţilor.

“Prefecţii au organizat în regim de urgenţă aceste comitete, au fost stabilite măsuri pentru monitorizarea fenomenelor meteorologice periculoase şi stabilirea direcţiilor de acţiune. Primarii care conduc comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost atenţionaţi cu privire la responsabilităţile ce le revin în gestionarea situaţiei pe plan local”, a menţionat Capră.

Edilii trebuie să avertizeze populaţia şi agenţii economici din zona respectivă despre producerea fenomenelor meteo, să ia măsuri de pregătire şi de intervenţie operativă, să aibă în vedere verificarea şi pregătirea uneltelor şi materialelor necesare pentru deblocarea căilor de rulare şi de acces. O atenţie specială trebuie acordată asigurării accesului echipajelor de prim-ajutor în unităţile de asistenţă sanitară. La nivelul localităţilor trebuie constituite echipe pentru a interveni în cazul producerii unei situaţii deosebite şi să se instituie, când situaţia o impune, restricţii de circulaţie, a mai spus secretarul de stat Mihai Capră.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...
Ultima oră
Pe aceeași temă