15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBeyonce a cantat pe un stadion pe jumatate gol

Beyonce a cantat pe un stadion pe jumatate gol

Beyonce, celebra cantareata americana a muzicii R&B, a concertat luni seara pe stadionul municipal Ion Moina din Cluj-Napoca, in fata unui numar oficial de 10 mii de spectatori. Cu toate acestea, aproape jumatate din spatiul destinat fanilor lui Beyonce a fost gol, iar lumea risipita prin tribunele ude de ploaie.
Concertul mult asteptat si catalogat drept evenimentul monden al toamnei la Cluj a dezamagit insa prin proasta organizare, dar si prin atitudinea firmei de paza angajata sa tina lumea si situatiile neprevazute in frau.
Asadar, evenimentul s-a declansat inca de la ora 18.00, cand multi tineri nerabdatori au dat navala la portile de acces pe stadion, desi mai erau doua ore pana la deschidere. Ploaia a lasat un noroi de nedescris in preajma stadionului, marginit pe o parte de un teren viran al carui gard a fost rupt de participanti. Probabil din prea multa exaltare si ca sa scurteze drumul pana la porti cu cativa zeci de metri.

Beyonce a ajuns in oras in jurul orei 15.30, cand avionul in care se gasea a aterizat pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Desi nimeni nu a putut fi sigur ca Beyonce a afisat in mod ostentativ un aer de diva, membrii staff-ului ei au reflectat asupra ei, ca personaj central,  intreaga lor conduita. Presa a fost lasata sa o intampine pe aeroport, dar, "din coincidenta", o aeronava a cantaretei a aterizat in paralel cu un alt aparat de zbor, astfel incat vederea obiectivelor a fost obturata de aceasta piedica. Desi vremea era execrabila, fotografii au reusit sa-i fure cateva imagini lungindu-se pe burta ca sa aiba vedere la chipul pretioasei vedete. Odata ajunsa in Cluj, lipsind de la propria conferinta de presa stabilita cu o ora si jumatate inainte, Beyonce si-a dorit sa-i viziteze pe copiii bolnavi de cancer de la Spitalul de Oncologie. De ce? Pentru ca, au declarat la a 3-a mana organizatorii, sursa ei de inspiratie sunt copiii, si-ar fi justificat gestul vedeta americana. A urmat proba de sunet, la stadion, iar in asteptarea concertului o a doua conferinta de presa. De altfel, Paul Nanca, organizator din partea Fundatiei Phoenix, a spus ca Beyonce isi va onora "obligatiile mai mult sau mai putin placute" fata de presa. Mersul evenimentelor a demonstrat ca obligatiile au fost neplacute atat de o parte, cat si de cealalta. Conferinta de presa dinaintea concertului a fost devansata, doar 15 locuri fiind amenajate pentru presa intr-un mic cort. Restul institutiilor de presa au asteptat, caineste, in ploaie mai bine de ora la garduri, certandu-se cu organizatorii.
Ca sa ii calmeze, organizatorii Vodafone au decis sa le faca favoarea de a se lasa fotografiati in grupuri de cate 10 persoane cu celebra Beyonce. Propunerea a fost primita cu sarcasm si injuraturi, mai ales ca un astfel de sistem americanesc de compensare a greselilor a fost cum nu se poate mai de prost-gust.
Paula Seling a cantat aproximativ 40 de minute in deschiderea incendiarului concert pregatit, iar vedeta R&B a urcat pe scena dupa o jumatate de ora de intarziere si dupa ce publicul a inceput sa huiduie si sa fluiere.
Pe o scena prevazuta cu scari si voaluri negre care fluturau in fundal, Beyonce si-a facut aparitia intr-un echipament "MTV" stralucitor-argintiu, din care a desfacut bucata cu bucata, dezgolindu-se si sfidand vremea. De altfel, ea a schimbat mai multe tinute de-a lungul concertului. Oamenii din public au fost mai concentrati sa isi gaseasca pe intuneric locurile sau sa isi apere capetele cu umbrelele. Hiturile care au facut-o celebra au fost ca un drum la un muzeu important de arta unde te duci sa vizitezi doar ca sa nu spui ca nu ai fost.
Ieri, bilantul stadionului pus la dispozitia Vodafone pentru concert arata astfel: la jumatatea terenului iarba era complet distrusa, iar administratorii gazonului se rugau sa nu apara soarele ca sa intareasca namolul.

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă