16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialB’estfest 2009

B’estfest 2009

In perioada 1-5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, muzica buna si distractia vor fi la ele acasa, la B’estfest.

Aflat la cea de-a treia editie si considerat a fi unul dintre cele mai bune festivaluri internationale de muzica din Europa, B’estfest va reuni si anul acesta unii dintre cei mai apreciati artisti din lume. Astfel, pe parcursul celor cinci zile, scena B’estfest 2009 va gazdui artisti din 11 tari, insumand peste 30 de nume din industria muzicala interna si internationala, 250 de muzicieni si peste 30 de ore de muzica. Bilete mai pot fi cumparate online pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta. Pretul unui bilet de o zi este de 130 lei (pana in data de 30 iunie), iar la intrare, in timpul festivalului, pretul unui bilet va fi de 150 de lei. De asemenea, cei care si-au cumparat bilete la concertul Depeche Mode, care a fost anulat, le pot preschimba in vouchere B’estfest (detalii suplimentare pe www.myticket.ro).

Miercuri, 1 iulie – "Ziua Zero"
Capetele de afis ale zilei se vor afla pe scena "Romtelecom": de la ora 19.15, artistul reggae afro-german, Patrice, pentru a doua oara in Bucuresti, iar incepand cu ora 21.30, atractia serii, americanii de la The Killers. Infiintata in anul 2002, trupa din Las Ve­gas are trei albume la activ: "Hot Fuss" (2004), "Sam’s Town" (2006) si "Day and Age" (2008). Parte a noii miscari post-punk, The Killers combina muzica electronica moderna cu influente din rock-ul anilor ’80, inregistrand un succes considerabil inca de la debut, cu hit-uri precum "Somebody Told Me", "Mr. Brightside" si "Smile Like You Mean It" si vanzari de peste cinci milioane de unitati in intreaga lume. Ultimul single, "Hu­man", este una dintre cele mai ascultate piese ale momentului.

Joi, 2 iulie – Ziua 1
Ziua 1 incepe mai devreme, la ora 17.30, pe scena "Ciuc", cu formatia autohtona Les Elephants Bizzares, urmata apoi de cea considerata o revelatie a muzicii soul, Ayo, pe jumatate romanca, sotia lui Pa­trice. Albumul de debut, "Joyful" (2006), a inregistat vanzari record. In 2007 a fost nominalizata la categoria "Cea mai buna solista a anului" a premiilor Victoires de la Musique. La ora 20.30 incepe show-ul celor de la Motorhead, cea mai zgomotoasa formatie din lume si un nume greu al scenei internationale de heavy metal, avand la activ nu mai putin de 19 albume, lansate in decursul a 34 de ani de muzica.

Pe scena "Romtelecom" vor urca, ince­­­p­and cu ora 18.15, clujenii de la Grimus, trupa germana de pop Polarkreis 18 si, de la 21.30, solistul american Moby, capul de afis al zilei. Moby, pe numele sau real Richard Herman Melville, care revine in Romania dupa 13 ani, a adunat, in 24 de ani de cariera, cifre record: discurile sale au avut vanzari de peste 20 de milioane de unitati in intreaga lume, 8 albume de studio premiate cu discuri de aur si pla­tina si peste 3.000 de concerte live.

Vineri, 3 iulie – Ziua 2
Printre protagonistii zilei se numara trupele Orbital si Franz Ferdinand. Fratii "electronici", britanicii Phil si Paul Hartnoll de la Orbital, isi vor incepe show-ul de la ora 21.15, pe scena "Romtelecom", show ce se anunta a fi unul exploziv. Scotienii de la Franz Ferdinand vor urca pe scena "Ciuc" la ora 20.30. Pe aceeasi scena vor mai urca Oceana (17.15) si Gabriella Cilmi (18.15). Pe scena "Romte­lecom", incepand cu 16.30 vor incalzi atmosfera AB4, Alternosfera si Klaxons.

Sambata, 4 iulie – Ziua 3
"Headlinerul" celei de-a treia zi nu este nimeni altul decat Carlos Santana, unul dintre cei mai apreciati chitaristi din lume. Mexicanul, inclus in 1998 in "Rock and Roll Hall of Fame", are in CV peste 40 de ani de experienta, 90 de milioane de discuri vandute si 10 premii Grammy si este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi din toate timpurile. Santana va urca pe scena "Romtelecom" la ora 21.30. Inaintea lui, incepand cu ora 16.15 vor canta Persona, The Mood si The Ting Tings. Pe scena "Ciuc" de la ora 17.00 vor intra Gravity Co, Looptroop Rockers si englezii de la The Charlatans.

Duminica, 5 iulie – "Aftershock"
Petrecerea finala, dedicata in totalitate rock-ului, incepe devreme cu rusii de la Ulytau, ora 15.30, pe scena "Romtelecom". Scena "Ciuc" este dedicata roma­nilor, intrand, de la ora 16.15, trei formatii autohtone: Nexus, Thunderstorm si Troo­per. Seara se incheie pe scena "Rom­telecom" cu Holyhell si show-ul final cu binecunoscuta trupa americana de heavy metal Manowar.

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...
Ultima oră
Pe aceeași temă