12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBecali vs. Dragomir, la Parlamentul European. Sau când fotbalul şi politica se...

Becali vs. Dragomir, la Parlamentul European. Sau când fotbalul şi politica se amestecă. VIDEO

Ultimul episod al poveştii de dragoste şi ură dintre cei doi, condimentat cu acuzaţii de “şpagă” şi “alinturi” obraznice, va ajunge şi la preşedintele Parlamentului European (PE), Jerzy Buzek, după cum a promis Dragomir într-o conferinţă de presă de joi.

El va trimite o înregistrare cu jignirile care i-au fost aduse de Becali, “să vadă (n.r. preşedintele PE) cum îmi zice “un preşedinte boşorog”. Îi trimit caseta cu traducere. Să vadă cine a ajuns europarlamentar. Este o greşeală a vieţii să fii un om în vârstă? Dar eu sunt mai tânăr decât el oricum. El parcă e din «Urzica». Asta ca o glumă, pentru că eu n-am să mai jignesc”, a spus Dragomir, în timpul conferinţei de presă.

Cât de interesaţi vor fi europarlamentarii de sesizarea lui Dragomir – dacă o va duce până la capăt – rămâne de văzut.

Vezi conferinţa de presă a lui Dumitru Dragomir

 

Banii, sămânţa de scandal

Cel mai recent conflict dintre cei doi controversaţi oameni de fotbal a izbucnit din cauza  banilor din drepturile de televizare ale Ligii 1. Citeşte şi Cam scumpe pâinea mucegăită şi circul ieftin

Patronul Stelei s-a enervat după ce Dragomir ar fi refuzat să-I ofere un comision din drepturile de televizare. “Mitică de la Ligă” a considerat cererea lui Becali drept o solicitarea unei “şpăgi”, promiţând că de acum LPF va impune legea (lăsând să se înţeleagă că până acum, patronii cluburilor erau protejaţi de ligă).

Profund jignit de afirmaţiile făcute de Becali, Dragomir a declarat că nu-l va ierta niciodată cât timp trăieşte, deşi a mai făcut această promisiune cu câţiva ani în urmă.

“A spus ‘acest boşorog, căruia dacă îi dau o palmă adoarme, are datorii şi plăteşte 80.000 la bănci’. Fiul meu are datorii la bănci, e adevărat. Averea noastră am făcut-o prin împrumuturi. Nu prin şpagă, n-am păcălit pe nimeni. Nu am luat fraudulos un club, nu am luat fabrica de la Drăgăşani, puii şi ouăle de la Iaşi, nu am luat Arconul şi blocurile care stau să ruginească acum. A păcălit nişte oameni bătrâni cu certificare litigioase. Dă şpagă mare pe la diferite insitituţii. Eu am făcut bani muncind. Noi muncim şi plătim taxe la stat. Are vreo 7-8 milioane datorii la stat, de ce nu plăteşte? El este un tip imoral”, a spus şeful LPF, acuzându-l indirect pe Becali că ar fi făcut avere ilegal.

Dumitru Dragomir susţine că ştie mult mai multe despre Becali, însă nu a ajuns la punctul în care să dezvăluie tot. “Crede că mi-e frică de el. Se dă credincios, am să-i dovedesc că nu e. Imoralitatea şi falsitatea am să i-o demontrez. Nu pot acum. N-am ajuns la limită, i-aş face prea mult rău. Nu se poate ca în permanenţă să vrea să mă schimbe şi să facă rău familiei mele. Îi atrag atenţia că nu e de naşul familiei mele.”

În plus, Dragomir susţine că Becali ar încerca să profite de imunitatea de europarlamentar pentru a obţine foloase necuvenite (n.r. europarlamentarii nu beneficiază de imunitate dacă acuzaţiile nu se referă la activitatea de europarlamentar): “El îmi cere mie să-i dau bani din drepturile celorlalte cluburi. Mi-a zis că dacă nu, pune pe altcineva, şi tot el ia jumate. Eu dacă aş fi la Steaua, poate aş fi cerut 2-3 la sută în plus. Dar în ultimii ani nu mai joacă nimic, a ajuns cu 6.000 de spectatori în tribune. El crede că fiind europarlmentar e scutit. El vrea să-i dau lui în plus. El e europarlamentar, nu-l ia, dar ne ia pe noi, ceilalţi”, a conchis Dragomir.

Replica lui Becali nu s-a lăsat aşteptată

Finanţatorul Stelei a răspuns, în cadrul unei emisiuni televizate, acuzelor aduse de Dragomir: “Bate cîmpii, tot ce aude prin piaţă spune la televizor. E bolnav psihic acest om. Cînd îmbătrînesc, unora li se sclerozează mintea. Eu îmbătrînesc frumos. Tot ce a spus în conferinşa de presă sînt numai minciuni. Datorii către fostul club nu am, nici către jucători. El nu vrea să dea explicaţii, nu poate decît să jignească. Trebuie dus la balamuc pentru că e un om bolnav. Tot ce vorbeşte Dragomir e 80 la sută minciună, 20 la sută incompetenţă”, a declarat Becali potrivit gsp.ro.

Becali s-a apărat şi în ceea ce priveşte acuzaţiile referitoare la drepturile de televizare. “Dacă am luat clubul fraudulos e de competenţa instanţelor de judecată. Au anchetat vreo 5 ani procurorii acest caz şi nu au găsit nimic. Eu am adus 100 de milioane de euro în fotbalul românesc, practic  eu am salvat fotbalul de la noi. Trebuie să ţină cont că, dacă Steaua se retrage din drepturile de televizare, atunci nu mai ia nici 20 de milioane de euro. Minte că am fi votat acel comision de 5%, dar o să vedeţi că vom cîştiga în instanţă o parte din acele 2.5 milioane de euro. O  să fac plîngere în instanţă pentru gestionare frauduloasă.”

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă