27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialBebelusul furat la Craiova, gasit intr-un gang

Bebelusul furat la Craiova, gasit intr-un gang

Sugarul furat din Spitalul de Urgenta Craiova a fost gasit ieri noapte abandonat langa un alt spital craiovean. In jurul orei 1,30 o tanara a sunat de la un telefon public la 112, anuntand ca in gangul de acces al Spitalului Universitar CFR este un prunc abandonat.
Imediat acolo a ajuns o ambulanta care a luat copilul si l-a dus la sectia de Pediatrie a Spitalului de Urgenta Craiova. Dupa cateva minute, aceeasi persoana a sunat iar la Serviciul de Urgenta pentru a se asigura ca bebelusul a fost gasit si ca este in siguranta. La Spitalul de Urgenta micutul a fost dus initial la sectia de maternitate. Acolo se afla in tura acelasi personal medical din ziua in care se semnalase disparitia sugarului. Asistentele medicale l-au recunoscut imediat pe prunc, spunand ca este cel furat joia trecuta. De acolo a fost dus la Pediatrie. Directorul general al Spitalului de Urgenta, dr. Cristina Calangiu, a spus ca din punct de vedere medical micutul Ionel nu are probleme.

Mai sanatos decat inainte de rapire

„Copilul a fost gasit in conditii foarte bune. Era spalat, curat imbracat, avea langa el chilotei absorbanti, un biberon cu ceai si un biberon cu lapte, ambele calde. In perioada in care a disparut a luat in greutate destul de mult. Chiar si acea tumoare de la ochi s-a retras, iar acum abia se mai vede. Oricum, cred ca diagnosticul a fost exagerat pentru ca in situatia unei tumori canceroase copilul nu ar mai fi luat in greutate. Azi (ieri – n.r.) vreau sa rezolv problema acestui copil. Daca medicii bucuresteni spun ca trebuie operat, atunci il trimitem la Bucuresti. Daca nu, atunci il vom incredinta familiei sale, care a demonstrat ca-l doreste. Nu mai accept sa prelungim aceasta situatie doar pentru ca Protectia Copilului nu are timp sa ajunga la noi in spital”.
In privinta rapirii copilului, inspectorul-sef al IPJ Dolj, Georgel Enescu, a spus ca cercetarile vor continua. „Probabil tanara care a furat sugarul a simtit ca suntem aproape de a ajunge la ea si atunci s-a hotarat sa abandoneze copilul. A crezut probabil ca in felul acesta se vor intrerupe cercetarile. Eu va spun ca cercetarile vor continua pana cand o vom identifica. Cele doua apeluri date de aceasta la 112 au fost inregistrate, iar acum este o chestiune de timp pana vom descoperi persoana care a furat copilul”. De la IPJ Dolj am aflat ca femeia care l-a luat pe Ionel din maternitate are circumstante atenuante pentru ca nu a pus viata copilului in primejdie si ca pana la urma l-a lasat la poarta unul spital.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă