16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBebeluş dus în stare gravă la spital. Tatăl lui l-a lovit de...

Bebeluş dus în stare gravă la spital. Tatăl lui l-a lovit de tocul uşii

Un bebeluş de două luni din Huş a ajuns în stare gravă la spital, joi noapte, după ce a fost prins într-o altercaţie între părinţii săi, relatează Mediafax.

Poliţiştii spun că bebeluşul se afla în braţele tatălui său în momentul în care între cei doi părinţi a izbucnit un scandal, pe fondul consumului de alcool de către mama micuţului.

După ce a fost lovită de către soţ, femeia a ieşit din casă şi a început să strige după ajutor la vecini. În acel moment, bărbatul s-a dus după soţia sa şi, printr-o mişcare bruscă în încercarea de a o trage în locuinţă, a lovit copilul de tocul uşii, iar apoi l-a scăpat pe micuţ din braţe, pe duşumea. În încercarea de a-l prinde în momentul căderii, tatăl bebeluşului i-a rupt acestuia un picior.

Citeşte şi: ADN de ucigaş: cronica unei tragedii anunţate

Ulterior, femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă, pe motiv că fiul ei are buzele vinete şi se simte rău. Băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, fiind diagnosticat de către medici cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune şi contuzie toraco-abdominală.

“Din cele declarate de tatăl copilului, se confirmă altercaţia dintre părinţi, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, în care victimă a căzut copilul de două luni. Cercetările în acest caz continuă, încadrarea juridică urmând a se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale. Totodată, relevante în acest caz vor fi şi rezultatele examinării medico-legale”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Un bebeluş de două luni, din municipiul Huşi, a ajuns în stare gravă la spital, în cursul nopţii de joi spre vineri, cu numeroase traumatisme prin agresiune, după ce a fost lovit de către părinţi care, iniţial, nu au vrut să spună poliţiştilor cum a suferit fiul lor acele leziuni. Mama copilului a fost cea care a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă pe motiv că fiul său are buzele vineţii, situaţie în care cadrele medicale au crezut, iniţial, că este vorba despre o intoxicaţie cu nitriţi. În momentul în care a ajuns la locul solicitării, echipajul de la Ambulanţă a constatat că bebeluşul prezintă numeroase leziuni prin agresiune, iar mama acestuia se află în stare de ebrietate.

La sesizarea făcută de către reprezentanţii Ambulanţei, poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii a suferit copilul acele leziuni.

“În timpul audierilor făcute în cursul nopţii de joi spre vineri, părinţii nu au recunoscut că şi-ar fi lovit copilul. În cursul zilei de astăzi (n.r.-vineri), vor continua audierile şi cercetările pentru a se stabili împrejurările în care bebeluşul a suferit acele leziuni”, preciza purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii au mai constatat că şi mama copilului, o femeie de 23 de ani, prezenta leziuni prin agresiune la faţă, însă femeia nu a precizat anchetatorilor în ce condiţii le-a suferit.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă