17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialBataie si perversiuni sexuale in scolile constantene

Bataie si perversiuni sexuale in scolile constantene

» Copiii nu vorbesc de frica despre scenele de violenta la care asista in colectivitate.
» Imaginea unitatilor de invatamant este patata de copiii care nu au implinit varsta de 7 ani.

Dupa ce baiatul de 6 ani din comuna constanteana Ciocarlia a fost batut in toaleta unei gradinite si supus unor perversiuni sexuale de alti trei copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani, micii agresori au facut dezvaluiri socante. In momentul in care au intrebat de unde s-au inspirat pentru a recurge la aceste gesturi, minorii au declarat ca au vazut la televizor, acasa, pentru ca nimeni nu le-a interzis sa se uite la filme de acest gen. "Vina apartine in totalitate parintilor. Este evident ca in cadrul familiei au deprins acest comportament neadecvat. La varsta de 6 ani te gandesti la masinute, nu la scene erotice. Cat timp copiii sunt lasati nesupravegheati, ne putem astepta la astfel de incidente nefericite, care pateaza imaginea scolilor", a adaugat prof. Marian Sarbu. Un alt caz asemanator a avut loc de curand, cand doi elevi de clasa a II-a, respectiv clasa a III-a au sarit gardul unitatii de invatamant pentru a face sex anal in afara scolii. Majoritatea cadrelor didactice considera ca trebuie impuse masuri drastice pentru ca situatia a scapat atat de sub controlul parintilor, cat si al profesorilor.

Ora de dirigentie impotriva violentei
Inspectorul scolar general considera ca invatatorii si dirigintii trebuie sa tina ore speciale de dirigentie, la care sa militeze impotriva agresiunilor de orice natura din scoli. "Elevii trebuie sa constientizeze faptul ca urmarile unui scandal pot fi foarte grave. O simpla lovitura poate baga pe cineva in spital. Cel putin adolescentii trebuie sa inteleaga ca nu isi aduc doar lor un prejudiciu, ci intregii scoli si sistemului de invatamant. Gesturile acestea violente fac rau si in afara hotarelor. Trebuie sa le explice cineva ca nu e normal sa fim vazuti ca niste salbatici si nu este cazul sa ajungem in situatia sa fuga lumea de noi. De asemenea, sunt organizate fel de fel de schimburi de experienta intre elevii romani si cei din afara. Cine va mai veni daca suntem cunoscuti drept un popor violent?", a sustinut inspectorul scolar general din Constanta.

Suporta batjocura de frica
Elevii prefera sa inchida ochii in fata scenelor violente care se petrec in salile de curs pentru a nu "se pune rau" cu colegii agresivi. Asa a stat ascuns incidentul de la un liceu constantean, unde profesoara era batjocorita constant de un grup de elevi. Profesorii ii sfatuiesc si ii incurajeaza pe copii sa vina sa spuna daca au fost martori la un astfel de incident pentru ca nu vor fi vazuti ca niste turnatori, ci vor fi ajutati sa stopeze acest fenomen. Din cauza copiilor care se tem sa vorbeasca despre ce li se intampla, multe acte de violenta raman ascunse si agresorii scapa basma curata.

CONSECINTE
» Chiul in masa
Numerosi elevi vin la scoala sa isi faca de cap, stiind ca vor recupera orele pierdute cu ajutorul meditatiilor platite de parinti. "Le-am explicat mai multor copii ca nu isi bat joc de profesori, ci de parinti si de banii acestora. Scandalagiii se culca pe o ureche stiind ca merg acasa si fac ore in particular. Nu toti isi permit acest lucru", a adaugat prof. Marian Sarbu.

SPECIALISTUL
» Securitatea lipseste
"Supravegherea este mai subtire in scolile constantene. In principiu, profesorii de serviciu ar trebui sa aiba grija de disciplina. In functie de posibilitati, in unele scoli au fost angajati paznici sau au fost montate camere de supraveghere din banii parintilor. Vom incerca sa montam camere de filmat in toate unitatile pana la vara, dar trebuie foarte multi bani. Ar fi utile si pentru supravegherea din timpul examenelor. Nici semnele distinctive stabilite incepand cu acest an scolar pentru fiecare unitate de invatamant in parte nu impiedica persoanele straine sa patrunda in institutii. Cred ca un sistem pe baza de cartele magnetice ar fi cel mai bun pentru verificarea elevilor, insa este mult prea costisitor."
Prof. Marian Sarbu

Cele mai citite

Premiile Emmy 2024. „Shogun”, număr record de trofee. Japonezii sărbătoresc triumful

Serialul "Shogun" a fost sărbătorit cu entuziasm în Japonia după ce a obținut un succes impresionant la gala Primetime Emmy Awards 2024, câștigând un...

Plouă într-o maternitate nouă care a fost inaugurată recent. Investiția s-a ridicat la 20 milioane de euro

La doar o lună după inaugurarea Maternității Bega din Timișoara, unitatea, în care s-au investit 20 de milioane de euro, se confruntă cu infiltrări...

UE raportează un excedent record al balanței comerciale, în timp ce zona euro beneficiază de un surplus semnificativ

Uniunea Europeană a înregistrat în iulie 2024 un excedent record al balanței comerciale de 19,1 miliarde de euro, o îmbunătățire semnificativă față de excedentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă