11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialBashar al-Assad: Rapoartelor întocmite de instituţiile Naţiunilor Unite sunt politizate şi ...

Bashar al-Assad: Rapoartelor întocmite de instituţiile Naţiunilor Unite sunt politizate şi nu prezintă probe

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a respins acuzaţiile ONU, potrivit cărora regimul de la Damasc este responsabil de crime de război. Totodată, el a afirmat că majoritatea rapoartelor întocmite de instituţiile Naţiunilor Unite sunt “politizate” şi “nu prezintă probe”, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, Al-Assad a declarat, pentru AFP, că “instituţiile ONU (…) sunt dominate de puterile occidentale”, iar majoritatea rapoartelor sunt politizate’ şi ‘nu prezintă probe’. În aceste condiţii, liderul sirian a subliniat că “nu se teme nici de aceste ameninţări, nici de aceste alegaţii”

Mai mult, preşedintele Al-Assad a afirmat că Europa ar trebui să creeze condiţiile pentru a ajuta refugiaţii sirieni să se întoarcă în ţara lor.

“Fac apel la guvernele europene care au contribuit direct la exodul (refugiaţilor sirieni), prin acoperirea teroriştilor şi impunerea de embargo Siriei, să ajute la întoarcerea sirienilor la casele lor”, a afirmat Bashar al-Assad. 

Totodată, şeful statului sirian a precizat că nu exlude o intervenţie militară din partea Turciei şi Arabiei Saudite în ţara sa. El a dat asigurări că forţele sale “vor face faţă” unei astfel de acţiuni.

‘Nu pot exclude această posibilitate din simplul motiv că Erdogan (preşedintele turc Recep Tayyip) este un intolerant, un radical, un pro-Fraţii Musulmani şi care trăieşte visul otoman. La fel este şi cu Arabia Saudită. Oricum, o astfel de acţiune nu va fi uşoară pentru ei şi cu siguranţă noi îi vom face faţă’, a spus Bashar Al-Assad. 

Declaraţiile preşedintelui sirian intervin în contextul în care marile puteri implicate în dosarul sirian au convenit în noaptea de joi spre vineri, la München (sudul Germaniei), să pună în aplicare o “încetare a ostilităţilor” în Siria, înţelegere ce ar urma să intre în vigoare în decurs de o săptămână, fără a include acţiunile militare împotriva organizaţiilor jihadiste. 

Potrivit unui raport recent al Centrului Sirian pentru Cercetări Politice, aproximativ 470.000 de oameni au murit în cei cinci ani de război în Siria şi aproape două milioane au fost răniţi în acest conflict.

Cele mai citite

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă