32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Ziarişti români au întrebat la Cotroceni despre plagiatul lui Ponta; i-am...

Băsescu: Ziarişti români au întrebat la Cotroceni despre plagiatul lui Ponta; i-am cumpărat cartea

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a afirmat, joi seară, că i-a cumpărat cartea premierului Victor Ponta, publicată în baza tezei de doctorat, menţionând că nu ar fi ştiut înaintea acestuia de publicarea articolului în presa străină referitor la plagiatul preşedintelui PSD, potrivit Mediafax.

Băsescu a afirmat, într-o emisiune TVR, că nu el a scris articolul despre teza de doctorat din revista Nature şi „habar nu avea” că urma să apară.

Totuşi, el a precizat că ar fi aflat despre acest articol „odată cu Victor Ponta” pentru că se „interesau diverşi jurnalişti de plagiatul din lucrarea de doctorat”.

În plus, Traian Băsescu a susţinut că sintagma „dottore”, folosită cu câteva zile înainte de apariţia articolului din Nature, se referea „la cu totul altceva”.

„Aflasem înainte un lucru pe care Victor Ponta l-a şi scos din CV, faptul că a făcut un masterat la Catania. De aceea am folosit expresia «dottore», deşi ea se referă la Commedia dell’arte, e cu totul altă poveste… Când am spus «dottore» mă refeream la celebrul masterat de la Catania”, a explicat Băsescu.

El a fost chestionat de moderatorul emisiunii de ce nu s-a exprimat public asupra acestei probleme. „Cred că aţi coborât discuţia într-un diapazon mic, de tip Antena 3, sunteţi totuşi în faţă cu preşedintele ales”, a replicat Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai afirmat că despre „povestea de plagiat care a apărut în Nature” s-ar fi început investigaţiile de la ziarişti români, care au întrebat primii prin biroul de presă de la Cotroceni dacă preşedintele ştie ceva despre acest subiect.

„Nu aveam de unde să ştiu lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta. Trebuie să vă spun însă că aflând pe urmă că a fost făcută o carte din acea lucrare am cumpărat cartea, deci i-am dat şi un ban”, a mai precizat preşedintele suspendat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă