13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: România nu susţine o intervenţie militară în Libia

Băsescu: România nu susţine o intervenţie militară în Libia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Bruxelles, că a precizat în Consiliul European extraordinar că în acest moment România nu susţine o soluţie militară în Libia, şeful statului apreciind că aceasta poate fi “o eroare politică majoră”, conform Mediafax.

Şeful statului a mai spus că instituirea unui “no fly zone”, dacă se face, trebuie să aibă o acoperire legală, o evaluare a necesităţii unei intervenţii şi, de asemenea, ar trebui făcută cu acordul Ligii Statelor Arabe.

Preşedintele Traian Basescu a participat, vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European extraordinar. Summit-ul a fost convocat de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca urmare a situaţiei politice din Libia şi statele din vecinătatea sudică a Uniunii Europene.

Şefii de stat şi de guvern au dezbătut măsurile UE necesare atât pe termen scurt, precum acordarea de ajutor umanitar, gestionarea fluxurilor de refugiaţi şi a celor migratorii, cât şi pe termen lung, precum modalităţile de susţinere a transformărilor democratice, a reformelor şi securităţii regionale în statele din vecinătatea sudică a Uniunii Europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă