29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu: La momentele prin care trece ţara, nici Ponta, nici Antonescu nu...

Băsescu: La momentele prin care trece ţara, nici Ponta, nici Antonescu nu o servesc mai bine ca mine

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că la momentele „dificile” prin care trece România în prezent „nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu” nu o pot servi mai bine decât el, invocând cei opt ani de experienţă în fruntea ţării, potrivit Mediafax.

„Ştiu foarte bine că după opt ani de experienţă, la momentele dificile prin care trece ţara acum, nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu nu o pot servi mai bine decât mine”, a spus Traian Băsescu într-o emisiune la TVR.

El a susţinut că miza sa nu o reprezintă păstrarea scaunului de preşedinte, ci apărarea instituţiei prezindenţiale.

„Problema mea nu e scaunul pe care stau, am stat opt ani, dacă o fi să nu-mi duc al doilea mandat până la capăt o să plec cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria faţă de români. Problema mea e instituţia prezindenţială, care nu trebuie expusă decâte ori preşedintele nu are majoritate. Această abordare – cum nu are preşedintele majoritate îl suspendăm – este permisă de Constituţie în condiţiile în care preşedintele încalcă grav Constituţia (…) USL, alături de parte din UDMR, alături de parte din UNPR, au suspendat un preşedinte pur şi simplu pentru că nu are majoritate în Parlament, deci îl obligă pe preşedinte să-şi creeze propriile majorităţi, ceea ce este anticonstituţional”, a mai susţinut Traian Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă