22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialBasescu, ingrijorat de politizarea TVR

Basescu, ingrijorat de politizarea TVR

Presedintele Traian Basescu considera ca este ingrijoratoare numirea in fruntea Televiziunii publice a unui om politic, in conditiile in care se vorbeste despre depolitizarea si independenta institutiilor publice de radio si de televiziune, informeaza Rompres.

"Nu vizez persoana, ci principiul. Este ingrijorator ca, acum, cand vorbim despre independenta posturilor publice desemnam in fruntea Televiziunii un om politic", a afirmat, astazi, seful statului, precizand ca multi dintre fostii directori generali ai TVR au intrat in politica dupa ce si-au incheiat mandatul.

Presedintele a reamintit ca, in cursul zilei de ieri, a transmis o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului prin care atragea atentia referitor la numirea unui om politic in fruntea TVR.

"Este un pas inapoi, in conditiile in care acest lucru nu s-a mai intamplat de la Revolutie", a precizat Traian Basescu.

Seful statului le-a transmis, ieri, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care afirma ca functia de presedinte director general al SRTV a devenit "obiect de troc politic" intre PNL si PSD.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au luat act de scrisoarea presedintelui Traian Basescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

„Totul indică faptul că nu se simte bine!” Verdictul unui neurochirurg în cazul Michael Schumacher!

Un neurochirurg renumit demontează speculațiile privind prezența lui Michael Schumacher la nunta fiicei sale. Recent, mai multe publicații internaționale au relatat că fostul campion de...

Christopher Braun, sancționat de FRF pentru criticile aduse arbitrajului după meciul Rapid – Dinamo!

Fundașul Rapidului, Christopher Braun, a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei după comentariile dure la adresa arbitrajului din meciul Rapid -...
Ultima oră
Pe aceeași temă