13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBarroso a ajuns la centura Sibiului

Barroso a ajuns la centura Sibiului

Fondurile europene au fost ingropate in lucrarile nefinalizate
de la centura de ocolire a orasului

Soseaua de centura a Sibiului a ajuns subiect de discutie intre primarul Klaus Johannis si presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso. Cei doi au discutat ieri acest subiect cu ocazia prezentei lui Barroso la a treia Adunare Ecumenica Europeana gazduita de Capitala Culturala Europeana.
Compania italiana care a castigat licitatia, "Todini", a intrerupt lucrarile, ca urmare a unor neintelegeri cu Ministerul Transporturilor. Contractul a fost semnat acum patru ani, iar termenul de finalizare era sfarsitul acestui an. Contractul este unul foarte banos. Valoarea totala era de 70 de milioane de euro, din care 75 % erau fonduri asigurate chiar de Comisia Europeana, iar restul de Administratia Nationala a Drumurilor.
Manuel Barroso a spus ca modul in care sunt cheltuiti banii este o problema de responsabilitate nationala. "Am discutat cu primarul despre problema centurii, a existat un contract care acum trebuie reanalizat din punct de vedere juridic", a adaugat Barroso. Prefectul de Sibiu, Ion Ariton, a semnalat public faptul ca lucrarile incepute si lasate de izbeliste de "Todini" au inceput sa se degradeze si a cerut conservarea santierului pentru a nu se distruge ceea ce deja s-a facut. Autoritatile trebuie acum sa decida daca investitia va continua sau nu in colaborare cu compania italiana "Todini" sau va trebui refacuta licitatia.
Potrivit proiectului, centura ocolitoare a Sibiului ar trebui sa masoare 23,5 km de autostrada cu 6 pasaje, 8 poduri, 4 noduri rutiere, 2 intersectii denivelate si o intersectie la nivel. Centura ar trebui sa se intalneasca cu Drumul European 68 inainte de localitatea Cristian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă