4.1 C
București
marți, 10 decembrie 2024
AcasăSpecialBărbatul fără adăpost, ucis de polițiștii din Los Angeles, trăia sub identitate...

Bărbatul fără adăpost, ucis de polițiștii din Los Angeles, trăia sub identitate falsă

Bărbatul fără adăpost ucis de agenţi ai poliţiei din Los Angeles trăia sub un nume fals şi era căutat pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate în cazul unei condamnări pentru jefuirea unei bănci, au declarat, marţi, oficiali francezi şi americani, citaţi de Associated Press, informează Mediafax.

Citește și: Un bărbat fără adăpost, împușcat mortal de polițiștii din Los Angeles

Un oficial l-a identificat pe bărbatul împuşcat duminică drept Charley Saturmin Robinet, în vârstă de 39 de ani.

Axel Cruau, consulul general al Franţei în Los Angeles, a declarat că bărbatul a furat identitatea unui cetăţean francez şi a locuit în Statele Unite sub acest nume. El şi-a depus actele pentru un paşaport francez la sfârşitul anilor '90 pentru a ajunge în Statele Unite în scopul de a "urma o carieră în actorie".

Sub numele de Robinet, bărbatul a fost identificat ca cetăţean francez în 2000, când a fost condamnat pentru jefuirea une bănci şi lovirea cu pistolul a unui angajat în scopul de a-şi plăti cursurile de actorie.

Arestarea a determinat consulatul să îi ofere sprijin bărbatului, dar când era pe punctul de a fi eliberat din închisoare în 2013, oficialii au găsit un alt Robinet în Franţa, cu aceeaşi zi de naştere şi au descoperit că cel din Statele Unite era un impostor, a declarat Cruau.

"Adevăratul Charley Robinet este în Franţa, ducând o viaţă normală, fără să ştie că identitatea i-a fost furată cu ani în urmă", a declarat Cruau.

În timp ce se afla în închisoarea federală din Rochester, Minnesota, bărbatul cunoscut ca Robinet a fost trimis la secţia de psihiatrie, iar oficialii federali au afirmat că personalul medical a stabilit că el suferă de probleme psihice, cerând tratarea lui într-un spital de psihiatrie, arată documentele.

El a petrecut 13 ani în închisoare şi apoi şase luni într-un centru corecţional de tranzit înainte de a fi eliberat în mai 2014, a declarat Ed Ross, un purtător de cuvânt al Biroului pentru Penitenciare.

Cetăţenii străini sunt de obicei deportaţi după ispăşirea pedepsei. Dar în acest caz, Franţa nu l-a preluat pe bărbat, devreme ce nu era cu adevărat cetăţean francez. Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis în 2001 că autorităţile pentru imigraţie nu pot deţine persoane pe termen nedefinit pentru că nicio ţară nu vrea să le preia. Aşa că, după ispăşirea pedepsei, bărbatul cunoscut sub numele de Robinet a fost eliberat.

Potrivit condiţiilor eliberării, el trebuia să se prezinte la ofiţerul care îl supraveghea la începutul fiecărei luni. După ce nu s-a prezentat în noiembrie, decembrie şi ianuarie, autorităţile au emis pe numele lui un mandat de arestare federal.

Confruntarea care s-a încheiat cu moartea bărbatului, duminică, a fost înregistrată cu un telefon de un trecător şi vizionată online de milioane de ori. Autorităţile au declarat că bărbatul a încercat să îi ia arma unui ofiţer începător, după care a fost împuşcat de alţi trei ofiţeri.

Cei trei poliţişti care au deschis focul erau instruiţi în tratarea persoanelor cu probleme mentale, a declarat poliţia. Dar ofiţerul începător care a strigat că bărbatul i-a luat arma avea mult mai puţină experienţă, iar poliţia nu a precizat câtă experienţă avea acesta cu persoanele bolnave mintal.

Cele mai citite

Călin Șerban, noul iubit al vedetei Anca Țurcașiu. Cine e și cu ce se ocupă

Anca Țurcașiu a ales să își facă publică relația cu Călin Șerban, bărbatul care îi aduce zâmbetul pe buze și alături de care trăiește...

Prețurile apartamentelor au înregistrat o creștere semnificativă în noiembrie

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare, atât vechi, cât și noi, au crescut cu 14% în noiembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului...

Titlurile de stat Fidelis de iarnă, subscrieri de 130 milioane în prima zi

Programul Fidelis de iarnă, lansat de Ministerul Finanțelor pe 9 decembrie și activ până pe 18 decembrie 2024, a înregistrat în prima zi subscrieri...
Ultima oră
Pe aceeași temă