22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialBărbaţi la înălţime. Pe tocuri

Bărbaţi la înălţime. Pe tocuri

Bărbaţii au început să invadeze garderoba femeilor din ce în ce mai mult. După preluarea poşetelor şi a lenjeriei tanga, acum un nou trend ameninţă lumea modei feminine – pantofii cu toc pentru bărbaţi.

Deşi pare un trend nonconformist, unii reprezentanţi ai sexului tare au adoptat deja acest stil, potrivit site-ului Shine.

În ultimul secol, femeile au luptat pentru a obţine egalitate între sexul frumos şi cel tare, mai ales pe piaţa muncii. Acum lucrurile par să se schimbe, pentru că şi bărbaţii au început să lupte pentru drepturi egale, dar nu la serviciu, ci în modă.

Este adevărat că femeile au profitat dintotdeauna de beneficiile aduse de machiaj, tocuri sau lenjerie care retuşeză formele, în timp ce bărbaţii trebuia să înfrunte realitatea fără nici un ajutor. Dacă aveau un coş nu existau căi pentru a-l acoperi, iar dacă erau mici de înălţime nu aveau alternative pentru a părea mai înalţi. Dar anul acesta, un nou trend a devenit popular printre bărbaţi, indiferent de înălţimea lor- platformele şi chiar pantofii cu toc cui.

Pantofii cu toc pentru bărbaţi au apărut pentru prima dată în Franţa, în jurul anului 1500. Dar din secolul al 18-lea, încălţămintea bărbătească a fost reprezentată, în general, de modele cu talpa joasă.

O excepţie au fost şi vor fi întotdeauna cizmele de cowboy care au un toc gros şi înalt. Acest tip de toc apare în multe modele de încălţăminte bărbătească şi a fost popularizat de cizmele purtate de membrii formaţiei britanice The Beatles. Alte personalităţi care obişnuiesc să poarte pantofi cu toc sunt Prince şi Elton John.

Anul acesta, trendul a fost foarte popular printre vedete. Astfel, Lenny Kravitz şi-a făcut apariţia la Săptămâna Modei din New York cu o pereche de pantofi cu platforme. Iar patinatorul Johnny Weir se desparte de pantofii cu toc doar când este pe gheaţă.
Acest tip de încălţăminte a fost promovat şi în timpul Săptămânii Modei de la Paris în colecţiile unor designeri precum Gareth Pugh şi Rick Owens.
La evenimentul din Londra, pantofii cu toc pentru bărbaţi au fost promovaţi de Pam Hogg, iar în New York de Rodarte, potrivit site-ului JackTimes.com. Designer-ul Gareth Pigh este cunoscut pentru că poartă tocuri, iar celebrul designer Marc Jacobs a recunoscut că deţine mai multe perechii de pantofi cu toc.
Deşi acest tip de pantofi par a fi foarte populari în ultimul timp, unii reprezentanţi masculini celebrii, precum Russell Brand şi Jude Law, îşi ascund tocurile în interiorul cizmelor.

O altă controversă care a înconjurat mult timp subiectul pantofilor cu toc a fost legat de încălţămintea lui Tom Cruise. Mai multe zvonuri au apărut despre faptul că celebrul actor şi-ar modifica puţin înălţimea prin intermediul unor încălţări cu talpa cam înaltă.

La o examinare mai atentă a pantofilor lui Cruise se vede că ei au o platormă de o înălţime considerabilă, mascată prin design. Nu se aseamănă cu pantofii lui Weir, dar se poate spune că şi Cruise a adoptat noul trend.

Pantofii cu toc pentru bărbaţi ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru femeile care vor să îi vadă pe bărbaţi suferind – pentru că la asta va duce într-un final tortura unor tocuri prea înalte. Ani de zile, reprezentantele sexului frumos au făcut să pară că tocurile sunt uşor de purtat, dar, precum vor descoperi aceşti bărbaţi, tocul este un adevărat chin ambulant.

În ciuda durerilor pe care le provoacă, femeile poartă tocuri pentru că astfel obţin câteva avantaje: sex appeal, picioare mai frumoase şi implicit mai multă atenţie din partea bărbaţilor.

Pentru că aşa cum o spun foarte mulţi bărbaţi – o femeie pe tocuri e mai atrăgătoare decât una în adidaşi. Aşadar, tocurile pot fi o adevărata armă de seducţie dacă sunt purtate de o femeie, dar oare au acelaşi rol şi pentru bărbaţi?

E posibil ca în viitor bărbaţii care poartă tocuri să fie consideraţi sexy? Şi ce se va întâmpla dacă la o întâlnire partenerul tău va apărea încălţat cu nişte pantofi cu tocuri mai înalte decât ale tale?

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă