19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama promite în faţa Adunării Generale a ONU să împiedice accesul...

Barack Obama promite în faţa Adunării Generale a ONU să împiedice accesul Iranului la arma nucleară

Barack Obama a promis marţi în faţa Adunării Generale a ONU că Statele Unite vor face “ce trebuie făcut” pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Câteva minute înainte de intervenţia preşedintelui american, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a arătat îngrijorat de ameninţările de război agitate în ultimele săptămâni de către Israel în legătură cu programul nuclear al Teheranului.

“Resping (…) ameninţările acţiunii militare a unui stat împotriva altuia”, a declarat el, făcând aluzie la tensiunile între Israel, care ameninţă să atace preventiv instalaţiile nucleare iraniene, şi Teheran, care contestă existenţa statului Israel. “Asemenea atacuri vor fi devastatoare”, a afirmat el: “Retorica de război asurzitoare din ultimele săptămâni este îngrijorătoare”.

“Nu înţelegeţi greşit: un Iran dotat cu armă nucleară (…) ar reprezenta ameninţări pentru existenţa Israelului, pentru securitatea ţărilor din Golf şi pentru stabilitatea economiei mondiale”, a spus răspicat Barack Obama.

“Acesta este motivul pentru care o coaliţie de naţiuni cer socoteli Guvernului iranian. Şi de aceea Statele Unite vor face ce trebuie făcut pentru a împiedica Iranul să obţină arma nucleară”, a adăugat el în discursul său.

“America vrea să rezolve acest dosar prin intermediul diplomaţiei şi noi credem că există încă spaţiul necesar pentru a o face. Dar timpul este limitat”, a mai continuat preşedintele american, repetând un mesaj deja pronunţat de mai multe ori.

Cele mai citite

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă