21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama nu poate pleca din Washington, după terminarea mandatului

Barack Obama nu poate pleca din Washington, după terminarea mandatului

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat joi că este posibil să mai rămână câţiva ani la Washington pentru a-i permite fiicei sale mai mici, Sasha, să termine liceul, relatează AFP, citată de Agerpres

Întrebat, în cursul unei întâlniri cu beneficiari ai sistemului de asigurări medicale (Obamacare) la Milwaukee (Wisconsin), despre locul unde intenţionează să trăiască după ianuarie 2017, Barack Obama a vorbit despre capitala federală, cel puţin pe termen scurt. 

Ar fi tentat să se întoarcă la Chicago, oraşul unde s-a lansat în cariera politică şi unde a sărbătorit victoria din 2008? “Încă nu ne-am hotărât. Va trebui să mai rămânem (la Washington) câţiva ani pentru ca Sasha să poată termina” liceul, a răspuns el. “Este neplăcut să schimbi oraşul în mijlocul liceului”, a adăugat preşedintele american. 

La începutul lui 2017, Malia, cea mare, va merge la facultate. Sasha, în prezent la Sidwell Friends School, o şcoală privată din Washington, va mai avea doi ani de liceu până la final. 

Primul preşedinte de culoare al Statelor Unite s-a referit în repetate rânduri la dorinţa sa de a lucra cu tinerii proveniţi din rândul minorităţilor din cartierele devaforizate, unde eşecul şcolar, şomajul şi rata încarcerărilor sunt mult mai ridicate ca în altă parte, pentru ca “egalitatea şanselor să nu fie o formulă lipsită de conţinut”. 

Zvonuri insistente îi atribuie dorinţa de a preda la Columbia University (New York), unde a studiat la începutul anilor 1980. “Îmi place să predau. Contactul cu studenţii îmi lipseşte”, a declarat el pentru New Yorker în toamna lui 2014. 

În ce o priveşte, Prima Doamnă, Michelle Obama, a respins întotdeauna ideea unei cariere politice după modelul lui Hillary Clinton. “Sunt trei lucruri sigure în viaţă”, a glumit Barack Obama în urmă cu câteva săptămâni. “Moartea, impozitele şi faptul că Michelle nu va candida la Casa Albă”, a adăugat el.

Cele mai citite

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs merg la Jocurile Olimpice! România are 82 de sportivi calificați la Paris

România și-a mărit numărul de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice, după ce perechea alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă