26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama, despre atentatele din New York și New Jersey: Avem toți...

Barack Obama, despre atentatele din New York și New Jersey: Avem toți un rol de jucat, pentru a ne asigura că nu cedăm în fața acestei temeri

Președintele american Barack Obama le-a promis, luni, americanilor că „se va face dreptate” în cazul atentatelor care au avut loc, în weekend, în Statele Unite. Totodată, el a făcut apel la vigilență, însă a atras atenția cetățenilor „să nu cedeze în fața temerilor”, informează AFP, citat de Agerpres.

 Barack Obama a declarat, luni, la New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU, că atacatorii „încearcă să ucidă oameni nevinovați, dar vor să stârnească și teamă (…) și să ne schimbe modul de viață pentru a ne submina valorile”.

În acest context, el a precizat că autoritățile trebuie să fie „vigilente și ofensive, pentru a împiedica aceste acte nebunești” și să facă „în așa fel încât să îi găsească pe autori și să îi judece”. „Avem toți un rol de jucat în calitate de cetățeni pentru a ne asigura că nu cedăm în fața acestei temeri’, a adăugat președintele american.

Totodată, Obama a precizat că, pentru moment, nu s-a confirmat nicio legătură între atentatul comis, sâmbătă, la New York, și atacul cu armă armă albă petrecut în aceeași zi, în statul Minnesota. Cel din urmă a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, iar autorul a fost ucis.

Președintele SUA a avut făcut precizările la scurt timp după ce autoritățile au anunțat că prsupusul autor al atacului de la New York, un afgan de 28 de ani naturalizat american, a fost arestat. El este suspectat că se află la originea exploziei care s-a produs sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan și în urma căreia au fost rănite 29 de persoane și că a implantat dispozitive explozive artizanale pe traseul unui concurs de alergat organizat de US Marines sâmbătă dimineață la Seaside Park, în New Jersey.

Bombele artizanale au fost găsite într-un rucsac plasat într-o pubelă, iar una a explodat în urma intervenției cu un robot de deminare, fără să producă victime.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă