12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBani pentru microintreprinderi in 2009

Bani pentru microintreprinderi in 2009

– In ianuarie se va deschide o noua sesiune de depunere de proiecte pentru microintre-prinderile din regiunea nord-vest.

Microintreprinderile din Transilvania de Nord vor putea depune la inceputul anului viitor proiecte pentru a obtine finantare nerambursabila din Programul Operational Regional. Oficialii Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord –Vest au declarat ca pregatesc o noua sesiune de depunere de proiecte pentru luna ianuarie 2009. Banii vor putea fi folositi la cumpararea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderi sau achizitionarea de sisteme informatice, ori construirea, extinderea sau modernizarea spatiilor de productie sau prestare servicii ale microintreprinderii. Solicitantii pot primi pana la 200.000 Euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 de euro. Domeniul este pentru sustinerea societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa, care au pana la noua salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la doua milioane de euro. Solicitantii trebuie sa aiba activitate de cel putin un an si profit operational in ultimul an fiscal.

In prima sesiune de depunere de proiecte, care s-a incheiat deja, in iunie 2008 au fost depuse in regiunea Nord Vest 130 de proiecte, dintre care 81 se afla in faza de precontractare. Valoarea totala a proeictelor este de 6,1 milioane de euro, in conditiile in care suma disponibila este de numai 4,7 milioane de euro. "Avind in vedere calitatea proiectelor, am solicitat o suplimentare la acesta suma si speram ca, toate propiectele sa primeasca bani" a explicat Andreea Atanasiu, expert in cadrul ADR-NV. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 pentru Regiunea Nord-Vest este 24,19 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă