16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBanatul cultural

Banatul cultural

Teatrul German timisorean debuteaza in muzica

Teatrul German de Stat din Timisoara va intra in noua stagiune cu un concert de muzica populara germana interpretat de orchestra institutiei, sub conducerea lui Ioan Opra, si solistii Dana Borteanu si Harold Schmelty. Spectacolul de debut va fi sustinut in 8 septembrie pe scena Caminului cultural din comuna Lenauheim si va fi reluat a doua zi, de la ora 20.30, in Piata Unirii din Timisoara, in cadrul proiectului “Timisoara Ð Mica Viena”.
In 10 septembrie, institutia teatrala va fi prezenta la Festivalul de Teatru de la Braila, unde va sustine spectacolul cu piesa “Regele Cymbelin” de W. Shakespeare, urmat patru zile mai tarziu, la sediul din orasul de pe Bega, de reprezentatia cu “Scaunele” de Eugen Ionesco.

Concurs de creatie literara religioasa

Societatea culturala “Patrimoniu”, in colaborare cu Despartaman-tul “Ioachim Miloia” al CNM “Astra”, Asociatia “Cultul Eroilor” si Liceul “Vlad Tepes”, sub egida Consiliului Judetean Timis, organizeaza Festivalul International de creatie literara religioasa romaneasca “Lumina lina”, editia a III-a, in 14 septembrie, ora 16.00, la Casa de Cultura a municipiului de pe Bega. In cadrul manifestarii este prevazut si un concurs de creatie literara (poezie, proza si eseu religios), la care pot participa scriitori, membri sau nemembri ai USR, indiferent de varsta.
Termenul-limita de depunere a lucrarilor este 10 septembrie, la sediul Liceului “Vlad Tepes” str. Negoi, nr. 47, din Timisoara.

Spectacole de opera in Parcul Rozelor

Opera Nationala Romana din Timisoara a sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, o ministagiune la Teatrul de Vara din Parcul Rozelor. Aceasta a doua editie a Festivalului de Opera si Opereta a cuprins spectacolele “Vaduva vesela” de Fr. Lehar, “Liliacul” de J. Strauss si “Silvia” de E. Kalman.
Reprezentatiile, organizate in colaborare cu Casa de Cultura a municipiului, cu sprijinul Primariei, au atras mii de spectatori, satisfacuti ca li se ofera pentru a doua oara spectacole de zile mari in aer liber, fara bilete de intrare.

Teatru stradal la Muzeul Satului

Muzeul Satului Banatean a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, un inedit Festival de Teatru Stradal, destinat in mod special tinerilor din comunitatile de rromi timisoreni. Manifestarea a cuprins suite de dansuri specifice acestei etnii, piese de teatru de animatie, ateliere de pictura, jonglerii.
Actiunea s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judetean Timis si isi propune promovarea educatiei interculturale a acestor tineri.
De altfel, Festivalul de Teatru Stradal a fost organizat de Asociatia “Parudimos”, infiintata de studentii rromi din oras in scopul imbunatatirii opticii despre aceasta etnie.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...
Ultima oră
Pe aceeași temă