22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBagajul femeii vs cel al barbatului

Bagajul femeii vs cel al barbatului

Bărbaţii şi femeile au, de obicei, păreri total opuse atunci când vine vorba de cantitatea şi calitatea … bagajelor. Din această cauză, nu puţine sunt cuplurile care pleacă în vacanţă cu sămânţa de scandal în buzunar şi în care dispută se reaprinde ori de câte ori e nevoie de mutatul, despachetatul sau împachetatul genţilor şi geamantanelor. Jurnaliştii de la The Telegraph au încercat să descifreze misterul acestei diferenţe uriaşe între cele două puncte de vedere.

 
“Am nevoie de hainele mele că de aer. Dacă las acasă o rochie, inevitabil aceea va fi cea pe care mi-o doresc să o port cu prima ocazie, iar sutele de kilometri care mă despart de ea mă umplu de furie. Aşa am ajuns să gândesc că mai bine iau mai multe lucruri cu mine decât să regret mai târziu că am lăsat acasă tocmai ce îmi trebuie”, recunoaşte Donna Cable, om de afaceri.
 
Profesorul de psihologie Cary Cooper are şi el o explicaţie. “Femeile sunt planificatoare înnăscute. Ele se pregătesc întotdeauna pentru orice eventualitate. De aceea şi îndeplinesc în familie rolul de ‘director executiv’, pentru că în timp ce bărbaţii preferă să nu îşi asume responsabilităţi, femeile sunt perfecţioniste, preferând să anticipeze şi să pregătească totul din timp”, spune acesta, citat de ziare.com.
 
Bărbaţii în schimb, preferă să regrete mai târziu decât să muncească înainte. “Cei mai mulţi şi-ar luă într-o călătorie de trei luni pe Amazon doar un sac de dormit şi o pungă cu şosete”, glumeşte el. Iar studiile arată că lucrurile stau întocmai, 90% dintre bărbaţi recunoscând că îşi fac bagajele doar câteva ore înainte de a porni într-o călătorie, în timp ce tot atâtea femei spun că încep pregătirile cu o săptămână înainte. 

Primele care au înţeles cum stă treabă şi au profitat de situaţie au fost firmele producătoare de valize şi genţi, care au scos pe piaţă modele tot mai sofisticate şi mai tentante, pe roţi, bineînţeles, pentru a împăca şi “capra şi varza”.
 
Din păcate însă, chiar dacă sunt mai uşor de cărat ele nu sunt mai puţin incomode aşa că, în disperare de cauză, pentru a-şi convinge consoartele să o lase mai uşor cu bagajele, bărbaţii vin cu tot felul de argumente ştiinţifice, cum ar fi cel legat de … consumul uriaş de combustibil necesar pentru transportul acestora.
 
În acest sens a fost realizat recent un studiu care arată că dacă tot surplusul declarat de genţi, gentuţe şi geamantane ar fi lăsat acasă, avioanele ar consuma de trei ori mai puţin combustibil iar cantitatea de CO2 din atmosferă ar scădea semnificativ. Iar calota glaciară nu s-ar mai topi şi nici clima nu s-ar mai schimbă dramatic …  

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă