14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREATUL PROFESIONAL adoptat de Comisia de Educaţie din Senat

BACALAUREATUL PROFESIONAL adoptat de Comisia de Educaţie din Senat

Decizia de modificarea a bacalureatului a fost adoptată, miercuri, de Comisia pentru Educaţie din Senat, astfel că de anul viitor, elevii  vor putea fi examinaţi în mod diferenţiat la examenul de bacalaureat.


Citeşte şi:

Hăncescu (FSLI): BACALAUREAT DIFERENŢIAT, un pas înainte pentru sistemul românesc de învăţământ


Proiectul de lege va fi supus votului, miercuri, în plenul Senatului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus acest proiect de lege pentru modificarea bacalaureatului după rezultatele slabe obţinute de absolvenţi în ultimii ani.

„Bacalaureatul profesional, conţinutul este cel al programei de studiu din liceu, nu îi derutează cu nimic. Examenul nu va anula dreptul de a anula bacalaureatul naţional ,” a declarat ministrul, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmisă de Realitatea TV.

Vorbim despre introducerea a două tipuri de BACALAUREAT: cel NAŢIONAL şi cel PROFESIONAL. Astfel, elevii au două şanse: fie să se orienteze spre piaţa muncii, fie spre o facultate.

“Diploma de bacalaureat profesional pentru cei care se orientează pe piaţa muncii. Angajatorul îi reproşează că nu a fost în stare să ia nici măcar o diplomă de BAC, adică o finalitate liceului. Diploma le atestă competenţele. Bacalauratul profesional va consta în următorul examen: un proiect şi o probă practică şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială. Pentru că disciplina aceasta o parcurg toţi”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Bacul profesional nu va permite urmarea studiilor universitare, cei care vor obtine o astfel de diploma fiind nevoiti sa intre pe piata muncii.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a56312a6ed1692d3f0cc6424290665d6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă: „Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că șansa Partidului Naţional Liberal este să aibă un candidat la Preşedinţia României. Prezent la evenimentul care a celebrat...

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă