Si la aceasta sesiune de bacalaureat, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a aprobat mai multe cereri ale unor candidati care prezentau cazuri speciale.
Dintre acestea, trei se refera la candidati care dau examenul in penitenciar, unde isi ispasesc pedepsele pentru diverse infractiuni pe care le-au savarsit. Acestora li se adauga candidati care sustin bacalaureatul in spital, fiind internati, sau la domiciliu, pentru ca sunt netransportabili. Pentru a se asigura linistea si siguranta in toate cele 191 unitati de inva-tamant (centre de examen si de corectare) din intreaga tara implicate in aceasta sesiune de bacalaureat, Politia Romana a directionat 1.551 de politisti (1.127 de la Ordine Publica, 331 de la Serviciul Rutier si 132 de la structurile de Investigatii Criminale, ale Fraudelor, Evidenta Operativa si Prevenirea Criminalitatii). La nivelul intregii tari, pentru sesiunea a doua s-au inscris 47.464 de candidati, 6.437 fiind din Bucuresti. Numarul acestora difera insa de la o proba la alta, avand in vedere ca acum cei inscrisi sustin doar anumite probe, adica pe cele pe care nu le-au promovat in sesiunile anterioare. Doar cei aproximativ 15.000 de candidati (1.500 din Bucuresti) care au inceput proba orala la romana vor trebui sa sustina toate probele. Astazi, bacul continua cu proba orala la limba si literatura materna – 1.317 candidati (1.222 la limba maghiara si 95 la limba germana), iar maine, cu limba si literatura moderna.
Regulament
» Probele orale, eliminatorii
Sustinerea probelor scrise, care incep joi cu limba si literatura romana, e conditionata de promovarea celor orale. De altfel, candidatii care nu participa la probele orale si nu le promoveaza, deci care nu obtin cel putin nota 5, sunt declarati fie neprezentati, fie respinsi, neavand dreptul de a mai participa la probele urmatoare. Primele rezultate se vor afisa vinerea viitoare, pana la ora 16.00.