26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2011: Cât de grele au fost subiectele la matematică. Sute de...

BACALAUREAT 2011: Cât de grele au fost subiectele la matematică. Sute de elevi scoşi din examen. VEZI CE SPUN ELEVII despre a treia zi de BAC

Update (14.10): Zece candidaţi din Arad au fost eliminaţi de la a doua probă scrisă a bacalaureatului, care s-a desfăşurat miercuri, pentru că au copiat sau nu au predat telefoanele mobile, în timp ce patru candidaţi au susţinut examenul mai târziu cu subiectele de rezervă pentru că au fost blocaţi în trafic.

Majoritatea celor eliminaţi au fost prinşi în timp ce copiau din cărţi, carneţele sau de pe fiţuici, dar au fost şi doi candidaţi prinşi cu telefoane mobile asupra lor.

Cei zece candidaţi care au fost eliminaţi sunt de la trei licee din municipiul Arad şi de la liceele din Lipova şi Sântana.

Statisticile MECTS arată că 268 de elevi au fost eliminaţi, miercuri, de la proba obligatorie a profilului, dintre aceştia 111 fiind de la Grupul Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu şi 37 din Bucureşti.

Update (12:53): La proba de matematică subiectele au fost destul de dificile. La tipul M1, pentru profilul real, specializarea matematică-informatică, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. Primul dintre ele a avut şase cerinţe şi a cuprins probleme legate de mulţimi, combinări şi aranjări, subiectul al doilea a constat în două probleme: una cu matrice, iar cealaltă cu polinoame.

La subiectul al treilea, elevii au primit alte două probleme – prima cu o funcţie despre care trebuia să se arate că este strict crescătoare, să se determine asimptotele graficului şi să se calculeze o limită, iar la problema a doua candidaţii au primit o altă funcţie, pentru care absolvenţilor li s-a cerut să rezolve o serie de integrale şi să calculeze aria suprafeţei determinate de graficul unei anumite funcţii.

Andrei, elev la un liceu economic din capitală a declarat pentru romanialibera.ro că “Au fost în ultimul hal. Nu cred că iau bacul, nu am ştiut nimic, pe olimpici i-au lăsat să copieze şi pe noi nu ne-au lăsat nici măcar să ne întoarcem capul.”

Alexandra, elevă a colegiului Gheorghe Şincai este mai încrezătoare, chiar dacă nici ea nu speră la o notă prea mare: “Şi-au bătut joc de noi. A fost o lovitură de teatru. Ai văzut ce uşoare au fost alea la română. Mă aşteptam să fie la fel. Când am vazut subiectele mi s-a făcut rău. Nu am făcut decât de ici de colo câte ceva. Cred că iau peste 6, dar nu mult.”

La M2, subiectele nu au părut atât de dificile, iar elevii au ieşit mult mai încrezători din sălile de examen. 

Update (11:59): Comisia Municipală de Bacalaureat a înregistrat, în primele ore de la începerea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat, 17 tentative de fraudă în Capitală.  

În Hunedoara, aproape toţi elevii de la un grup agricol au fost daţi afară din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, adică 111 elevi din totalul de 159 prezenţi. Aceştia aveau, se pare, rezolvările subiectelor de Bacalaureat.

Candidaţii au fost eliminaţi fără drept de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Update (09:47): Subiectele aferente probei obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, informează Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax.

Elevii de clasa a XII-a vor susţine, astăzi, proba scrisă obligatorie a profilului: matematică, pentru absolvenţii profilului real (matematcă-informatică sau ştiinţele naturii) şi ai profilului pedagogic,  sau istorie, pentru cei care au terminat profilul uman.

Proba la matematică este principalul obstacol al elevilor de clasa a XII-a în fiecare an, iar rezultatele simulărilor din 2011 indică faptul că subiectele pun mari probleme pentru 40-60% dintre elevi. La simulare, cele mai mici note au fost obţinute de elevii din judeţele Vrancea, Iaşi şi Dolj.

Peste 210.000 de elevi au intrat, luni, la probele scrise de la Bacalaureat 2011. Prima probă a fost la limba şi literatura română. Pe site-ul Ministerului Educaţiei se află publicate mai multe modele de subiecte pentru proba obligatorie a profilului a Bacalaureatului. VEZI MODELE DE SUBIECTE

Peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea şi siguranţa publică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se susţin examenele. La proba de Limba şi literatura română, peste 230 de elevi au fost daţi afară din examen pentru copiat. Începând din acest an, elevii prinşi copiind la vreuna dintre probe nu vor mai putea da BAC-ul în următoarele două sesiuni.

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă