21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialB1TV: Oltchim a avut în 2009 un contract de 100.000 euro pentru...

B1TV: Oltchim a avut în 2009 un contract de 100.000 euro pentru publicitate în publicaţiile trustului Intact

Robert Turcescu, a prezentat, marţi, un caz tipic de contract de publicitate pe banii statului, în care actorii principali sunt trustul Intact, condus de Dan Voiculescu, şi Oltchim, potrivit B1.ro.

Este vorba de un contract de prestări servicii din decembrie 2009 – Oltchim avea, pe anul respectiv, pierderi de 210 milioane lei – între SC Media Casa Press SRL, reprezentată de Gabriela Vrânceanu Firea (în calitatea de prestator) şi Oltchim (în calitate de beneficiar).

Obicetul contractului era prestarea de servicii de publicitate şi PR în cadrul emisiunilor prestatorului (publicaţii din presa scrisă şi TV ale trustului Intact). Contractul implica machete publicitare, interviuri şi reportaje. Valoarea totală a contractului 100.000 de euro. Plata se făcea cu un avans, plus plăţi lunare.

Potrvit documentului, dacă până la data încheierii contractului beneficiarul nu a comendat toate serviciile, beneficiarul are totuşi obligaţia de a le plăti. De asemenea, pe perioada derulării contractului, prestatorul era obligat să nu încheie contracte comerciale cu acţionari minoritari ai Oltchim (printre care şi PCC) care “desfăşoară acţiuni ostile la adresa beneficiarului” şi să nu susţină, prin serviciile sale, poziţia respectivei părţi.

În cadrul SC Media Casa Press SRL îi are printre administratori persoane fizice pe cele două fiice ale lui Dan Voiculescu.

Cazul este asemanator cu situaţia Monicăi Iacob Ridzi, din 2009, adusă în atenţia presei de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Şi în acest caz, Ridzi, în caluitate de Ministru al Tineretului şi Sportului a cheltuit din banii ministerului sume importante pe care le-a împărţit unor oameni din partid şi a dat bani şi unor posturi de televiziune pentru a “organizarea” evenimentului “Serbări de ziua tineretului”.

Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă