12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial"Azomures" pierde presiunea la gaz

“Azomures” pierde presiunea la gaz

Combinatul chimic “Azomures” din municipiul Targu-Mures intra intr-o noua faza a crizei gazului metan. Asta, deoarece patronatul societatii nu a fost de acord cu pretul de 174,5 dolari pe mia de metri cubi.
In consecinta, Dispeceratul National a transmis o adresa conducerii combinatului in care arata ca din 6 martie, SC “Azomures” SA nu mai este nominalizat pentru rezervarile ce se fac pe cantitatea de gaz metan. “In consecinta se va trece la reducerea presiunii pana la oprirea furnizarii gazului”, a declarat liderul Sindicatului “Alternativa 2002” din cadrul societatii, Maria Dandarau.
Potrivit sursei citate, in situatia in care nu se gaseste o solutie pana la sfarsitul acestei saptamani, de sambata unitatea va fi practic inchisa. “In situatia aceasta sunt toate combinatele de ingrasaminte chimice din tara. Dincolo de problema sociala, este clar ca beneficiarii si furnizorii “Azomures” isi vor reduce activitatea. Avem in combinat 55.000 de repere de aprovizionare, incepand de la cuie si pana la cele mai sofisticate echipamente”, a mai spus Maria Dandarau.
Liderul sindical sustine ca SC “Azomures” SA plateste peste 1 milion de dolari lunar la Compania de Cai Ferate, reprezentand intre 30 si 80 la suta din tot traficul de marfa pe Regionala CFR Brasov, iar o suma similara se plateste si la societatea furnizoare si de distributie aenergiei electrice, “Electrica” SA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă