32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAvocatul ucigaş, condamnat la 25 de ani

Avocatul ucigaş, condamnat la 25 de ani

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat anul trecut că a comandat uciderea soţiei sale, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat sub formă instigatorie.

Pronunţarea sentinţei a avut loc luni, în şedinţă publică, de către magistraţii Curţii de Apel Braşov, instanţa care a instrumentat cazul. Sentinţa este cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare.

Din pedeapsa de 25 de ani de închisoare va fi scăzută perioada arestării preventive, din luna iunie 2011.

După ispăşirea pedepsei de 25 de ani, Victor Teodorescu are interzise pe o perioadă de 10 ani executarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, a dreptului de a fi tutore sau curator. Instanţa îi obligă pe inculpatul Erwin Preşmereanu la plata către Oana Teodorescu, fiica lui Victor Teodorescu, a sumei de 50.000 de euro, drept despăgubiri cu titlul de daune morale.

De asemenea, Victor Teodorescu este obligat la plata sumei de 10.900 de lei, iar Erwin Preşmereanu Erwin 1.050 de lei, drept cheltuieli judiciare.

Cum s-au întâmplat faptele

“Soţia avocatului Victor Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, de profesie medic, a fost ucisă pe 29 martie 2011 de Erwin Preşmereanu în bucătăria locuinţei familiei din caretierul braşovean Noua cu un cuţit şi cu un levier”, spun surse judiciare. Poliţiştii care au anchetat cazul au găsit chiar în ziua crimei o amprentă de-a lui Preşmereanu în bucătăria victimei.

Erwin Preşmereanu avea cazier aşa că anchetatorii l-au prins pe 2 aprilie fiind reţinut, apoi arestat preventiv. La audierile de la începutul lunii iunie 2011, Preşmereanu a recunoscut fapta, dar a făcut precizarea că iniţiativa de a o ucide pe Violeta Teodorescu a aparţinut lui Victor Teodorescu. Instanţa l-a condamnat pe Erwin Preşmereanu la începutul lunii octombrie 2011 la 16 ani de închisoare.

Cele mai citite

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă