18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul Teodorescu şi bărbatul plătit să-i ucidă soţia, la CA Braşov pentru...

Avocatul Teodorescu şi bărbatul plătit să-i ucidă soţia, la CA Braşov pentru audieri de martori

Avocatul Victor Teodorescu şi Erwin Preşemeranu, asasinul plătit de acesta să îi omoare soţia, au fost aduşi, luni, la Curtea de Apel Braşov, unde au asistat timp de şapte ore la audierile a cinci martori în dosarul în care avocatul braşovean este judecat pentru instigare la omor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre martorii citaţi s-au numărat vânzătoarea de la chioşcul aflat în apropierea locuinţei familiei Teodorescu, cea care a auzit ţipetele Violetei Teodorescu, precum şi patronul magazinului, care a sunat la 112 şi a chemat Poliţia.

De asemenea, a mai fost chemat în faţa judecătorilor şi şoferul care a condus maşina cu care omul de afaceri din Piatra Neamţ Dragoş Mândru s-a deplasat la întâlnirea cu avocatul Teodorescu care i-a propus să-i ucidă soţia.

Audierile de martori au început în jurul orei 11.00, însă la doar o jumătate de oră, instanţa a amânat şedinţa cu o jumătate de oră. După pauză, timp în care Teodorescu şi Preşemereanu au fost scoşi din sală şi duşi într-o altă încăpere, au fost reluate audierile, care au durat până în jurul orei 18.00.

Avocata Pârşan a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că, în general, martorii şi- au păstrat declaraţiile iniţiale date în faţa poliţiştilor şi procurorilor, dar au existat şi mici “neînţelegeri”, adică declaraţii care nu s-au potrivit, aşa cum a fost cazul declaraţiilor şoferului care l-a dus pe Mândru la întâlnirea cu avocatul Teodorescu şi ale translatoarei care lucra împreună cu Teodorescu. Astfel, declaraţiile celor doi nu se potriveau în ceea ce priveşte locul de întâlnire între cei doi.

Mai mult, se pare că Mândru i-ar fi mărturisit şoferului său despre propunerea “dubioasă” pe care i-ar fi făcut-o avocatul Teodorescu, aceea de a-i “rezolva soţia”, potrivit avocatei Pârşan.

Aceasta a mai declarat că unul dintre martori, Eugen Grumaz, fost partener de afaceri al avocatului, a făcut “declaraţii SF”

“Acesta a avut declaraţii spectaculoase, de-a dreptul SF. Din declaraţia lui nu se ştie cine e autorul crimei şi zice că, de fapt, ar fi şi un alt autor…”, a spus avocata.

La următorul termen în acest proces, care a fost stabilit pentru data de 28 noiembrie, vor fi audiaţi încă cinci martori, printre care contabila lui Victor Teodorescu şi diverse persoane cu care acesta avea afaceri.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-ar fi determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să-i ucidă soţia. Conform procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorâtă, în 29 martie, în locuinţa sa, cu 25 de lovituri, cu un cuţit şi un levier. În 14 iunie, a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar în 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Preşmereanu a fost prins în data de 2 aprilie, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El a recunoscut crima, iar în 21 septembrie a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat.

Cele mai citite

Cum funcționează RNG-ul la sloturi online? Cum sunt stabilite câștigurile?

Rezultatele de la sloturi online sunt stabilite pe baza unui generator de numere aleatorii (RNG). Un RNG reprezintă un algoritm care generează în mod...

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă