21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Oprescu spune că Poliția a luat medicamentele primarului. Reacția Poliției...

Avocatul lui Oprescu spune că Poliția a luat medicamentele primarului. Reacția Poliției Capitalei

Avocatul Viorel Mocanu, unul dintre avocații care îl apară pe Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalie, a declarat, joi seară, că celula clientului său de la Arestul Central a fost percheziționată și că i-au fost ridicate pastilele și insulina, Poliția precizând că medicamentele trebuie păstrate la cabinetul medical, relatează Mediafax.

Avocatul precizează că Oprescu trebuie să își administreze șase doze de insulină pe zi și că acestea se aflau într-un frigider, în afara celulei sale. Percheziția a avut loc joi seară, în jurul orelor 19.00 – 20.00, mai spune apărătorul, fiind ridicate și medicamentele pe care Oprescu le avea în celulă.

Poliția Capitalei a precizat că întreaga medicație a celor din arest trebuie păstrată la cabinetul medical, fiind un factor de risc dacă se află la arestați. În același timp, Poliția Capitalei arată că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv la cabinetul medical ce deservește arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.

Mocanu a mai precizat că a trimis, joi după-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în care acuză conducerea Arestului Central și pe șefa cabinetului medical al unității că nu respectă măsurile stabilite de medici pentru clientul său.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au mai reclamat, și la Ministerul Sănătăţii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, arătând, într-o sesizare înregistrată în 9 octombrie, că nu se respectă drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, și nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă.

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sănătăţii să verifice “neregulile din cadrul cabinetului medical aflat în serviciul de arest preventiv”, arătând că doctoriţa de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei ar refuza să îl lase pe acesta să facă noi analize şi investigaţii medicale, aşa cum au recomandat medicii care l-au consultat până acum.

Viorel Mocanu a precizat că sesizarea făcută la Ministerul Sănătăţii a fost transmisă la Colegiul Medicilor, care urmează să o soluţioneze.

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă