12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul Aurel Cocaină, din Argeș, reținut pentru trafic de influență

Avocatul Aurel Cocaină, din Argeș, reținut pentru trafic de influență

Avocatul Aurel Cocaină, din cadrul Baroului Argeș, a fost reținut pentru trafic de influență, după ce i-a cerut unei persoane 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători, pentru a fi pusă în libertate, transmite Agerpres.

În același dosar a fost reținut și complicele său — Constantin Popescu, urmând ca cei doi inculpați să fie prezentați Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA susține că, în prima jumătate a anului 2010, inculpatul Cocaină i-a pretins unei persoane, direct sau prin intermediar, în repetate rânduri, suma de 50.000 euro, lăsând să se înțeleagă că va interveni pe lângă unii magistrați judecători, astfel încât aceasta, judecată în stare de arest preventiv pentru furt calificat și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni (în stare de recidivă postcondamnatorie) să fie pusă în libertate.

Astfel, avocatul a primit, prin intermediul inculpatului Popescu, de la o rudă a persoanei aflate în stare de arest preventiv, suma de 50.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Argeș, în vederea punerii în libertate.

Sursa citată menționează că, anterior primirii sumei de bani pretinse, avocatul a susținut în repetate rânduri poate să rezolve punerea în libertate a persoanei respective deoarece are cunoștințe în rândul magistraților de la Tribunalul Argeș însă soția acestuia i-a spus că este o sumă foarte mare de bani și nu o are. De asemenea, se menționează că demersurile acestora au fost respinse anterior.

Cu ocazia unei noi verificări a legalității și temeiniciei măsurii arestării preventive în cadrul judecării dosarului, prin încheierea din 21 octombrie 2010, Judecătoria Curtea de Argeș a menținut starea de arest printre alții și față de inculpatul asistat de Cocaină Aurică. Împotriva încheierii instanței de fond s-a declarat recurs.

"La data de 23.10.2010 soția și fiul inculpatului arestat s-au deplasat la București cu cele două autovehicule ale familiei pentru a obține, în schimbul acestora, un împrumut de 50.000 euro. După obținerea sumei de 50.000 euro împrumut, în dimineața zilei de 24.10.2010, fiul inculpatului s-a deplasat în municipiul Pitești unde, conform celor stabilite anterior, s-a întâlnit cu inculpatul Popescu, căruia i-a remis suma de 50.000 euro, acesta din urmă asigurându-l că problema este rezolvată.

Într-adevăr, prin decizia penală din 26.10.2010 pronunțată de Tribunalul Argeș, instanța de judecată a admis recursul declarat de inculpatul asistat de Aurică Cocaină și s-a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi țara, dispunându-se punerea de îndată în libertate a acestuia. Prin aceeași decizie recursurile declarate de ceilalți inculpați din dosar au fost respinse ca nefondate", susțin anchetatorii.

Prin sentința penală din 16 mai 2011 pronunțată de Judecătoria Curtea de Argeș în același dosar, rămasă definitivă la 21 decembrie 2011, inculpatul asistat de avocatul Aurică Cocaină a fost condamnat la o pedeapsă de 14 ani închisoare, fiind dedusă perioada reținerii și arestării preventive.

Cele mai citite

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă