6.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialAvocat: Elena Udrea este mâhnită și surprinsă de mutarea la Târgșor

Avocat: Elena Udrea este mâhnită și surprinsă de mutarea la Târgșor

Unul din avocaţii Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat joi că deputata a fost luată prin surprindere de mutarea sa la Târgşor, unde până marţi, când îi va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu îşi va putea cumpăra nimic de la magazinul închisorii, potrivit Mediafax

Alexandru Chiciu a declarat, joi, că şi-a vizitat clienta la Penitenciarul Târgşor şi că starea generală a acesteia este una de mâhnire şi surprindere totodată.

“Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbată, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reală problemă în a se gândi că în perioada următoare va fi vizitată de către membrii familiei sau cunoştinţe în alte condiţii decât cele în arest preventiv, respectiv fiind separată de acel geam protector specific mediului de penitenciar, este evident un alt stil şi un alt tratament pe care îl are, specific deja persoanelor condamnate, pentru că vorbim de un penitenciar, iar impactul pe care l-a avut mutarea ei în penitenciar este unul foarte important”, a precizat Chiciu, adăugând că personalul penitenciarului s-a comportat până la acest moment ireproşabil faţă de clienta sa.

Avocatul a precizat că atât Udrea, cât şi apărarea ei sunt surprinse de această mutare deoarece ea nu a fost anunţată. Din datele cunoscute de ei, Udrea nu figura miercuri pe lista de transfer, a spus Chiciu.

“A fost anunţată că va fi transferată rapid, în secret. Toată această chestiune a impactat-o, prezenţa ei era necesară în arest, şi nu la Penitenciarul Târgşor, la peste 70 de kilometri de Bucureşti, ţinând cont că ea este cercetată într-un dosar disjunct. Totul a fost absolut surprinzător”, a mai arătat avocatul.

Potrivit lui Chiciu, Udrea a fost luată practic peste noapte doar cu lucrurile pe care le avea la ea în acel moment şi transferată la Târgşor deşi prezenţa ei era mult mai necesară în arestul Poliţiei Capitalei, dat fiind faptul că marţi are termen la instanţă şi că cel mai probabil va fi adusă şi la DNA pentru noi audieri.

Întrebat dacă Udrea a mai fost vizitată şi de alte persoane de la momentul stabilirii ei la Târgşor, avocatul a răspuns că nu, el fiind primul vizitator, dar că în cursul zilei de vineri cu siguranţă va primi vizita apropiaţilor.

Avocatul a atras atenţia că “până marţi Elena Udrea nu are bani şi posibilitatea să-şi achiziţioneze nimic, precum apă, produse igienice, pentru că nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, având în vedere faptul că nu se lucrează în zilele de sărbătoare”.

Avocatul a menţionat că, totuşi, apropiaţii îi pot aduce Elenei Udrea produse precum apă, dar nu şi produse de igienă sau sanitare precum deodorant, pastă de dinţi, săpun, şampon sau altele de acest gen.

Chiciu a precizat că astfel de produse pot fi achiziţionate doar de la magazinul penitenciarului şi doar cu bani de pe cardul pe care Udrea îl primeşte la momentul înmatriculării în unitate.

Întrebat cu cine stă în cameră la acest moment, avocatul a spus că Udrea se află în perioada de carantină, iar potrivit regulamentelor stă cu maximum alte trei persoane, între care se află şi Ingrid Mocanu, arestată în dosarul ANRP.

El a menţionat că, după perioada de carantină, Udrea va fi mutată într-o cameră de minim opt persoane.

Joi după-amiază, Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgşor, unde urmează să stea 21 de zile în carantină în secţia specială, conform procedurilor standard, au declarat reprezentanţi ai penitenciarului.

Ulterior, Udrea va fi transferată pe secţia destinată femeilor aflate în arest preventiv, au precizat sursele citate.

Elena Udrea se afla în stare de arest preventiv din 25 februarie în dosarul “Gala Bute”, iar în 21 aprilie a fost trimisă în judecată. Ea a fost transferată la penitenciar după ce DNA a notificat Arestul Central al Poliţiei Capitalei că a încheiat actele procedurale în cazul său.

Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului “Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul “Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

Săptămâna trecută, Alina Bica, fostul şef al DIICOT, a fost eliberată din Penitenciarul Târgșor și plasată în arest la domiciliu. La ieşirea din penitenciar, Alina Bica a lăudat condiţiile din unitatea de detenţie.

”Vreau să vă spun că eu am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit aici din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici… Acuma nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun eu e adevărat”, spunea Bica.

Întrebată dacă sunt condiţii mai bune la Târgşor decât cele din arestul Poliţiei Capitalei, Bica a răspuns: ”Cu certitudine da. Dacă ştiam, veneam de la început”.

Cele mai citite

Intrare liberă în Muzeul ASTRA, unde copiii pot hrăni păsări şi vâna comori

Vizitatorii Muzeului ASTRA din pădurea Dumbrava Sibiului beneficiază de intrare gratuită în 1 Decembrie, unde copiii sunt aşteptaţi cu seminţe ca să hrănească păsările...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă