31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialAvion prăbușit în Sinai: 224 de morți. 100 de CADAVRE, scoase din...

Avion prăbușit în Sinai: 224 de morți. 100 de CADAVRE, scoase din epava aeronavei. Statul Islamic susține că a DOBORÂT avionul. Poziția Rusiei

UPDATE 21.00:  Catastrofă aviatică: Air France și Lufthansa nu mai survolează peninsula Sinai

UPDATE 18.40: Ministrul rus al Transporturilor a calificat drept ‘neveridice’ informațiile că avionul Airbus 321 al unei companii aeriene ruse a fost ținta unui atac terorist, notează agențiile de presă străine, citate de Agerpres. 

UPDATE 16.10: Doborârea avionului a fost revendicată de teroriștii Statului Islamic, transmite Agence France Presse (AFP), care ar fi orchestrat atentatul pentru că Moscova a intervenit în Siria. 

UPDATE 14.30: Circa 100 de cadavre au fost extrase din epava avionului rusesc prăbușit, au anunțat serviciile de securitate ale Egiptului. Toate cele 224 de persoane aflate la bord erau cetățeni ai Federației Ruse.

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în centrul Peninsulei Sinai, a anunţat sâmbătă biroul premierului egiptean, citat de BBC News Online, transmite Mediafax

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

Iniţial, au apărut informaţii contradictorii despre avion, unele surse afirmând că aparatul de zbor ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Avionul era operat de compania aeriană rusă Kogalimavia şi avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turişti ruşi.

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă