37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialAviaţia turcă a efectuat noi raiduri împotriva PKK în Irak

Aviaţia turcă a efectuat noi raiduri împotriva PKK în Irak

Aviaţia turcă a efectuat de joi până duminică noi raiduri în nordul Irakului, împotriva unor baze ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), provocând moartea a aproximativ 160 de rebeli kurzi, a anunţat luni armata turcă, într-un comunicat citat de AFP, potrivit Mediafax.

„Avioanele forţelor aeriene turce au atins cu succes ţintele organizaţiei separatiste teroriste în regiunile Zap şi Gara, între 25 şi 28 august, în 21 de misiuni”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul armatei.

Potrivit textului, „38 de ţinte au fost bombardate intens de artilerie, în coordonare cu operaţiunea aeriană din 25-28 august”.

Numărul separatiştilor kurzi din PKK ucişi în aceste raiduri este între 145 şi 160, iar cel al răniţilor de peste 100, adaugă comunicatul.

Între 90 şi 100 de „terorişti” fuseseră deja eliminaţi în perioada 17-22 august, afirmă armata.

Ankara a ordonat la 17 august reluarea bombardamentelor în Irak, în urma unui atac al rebelilor kurzi în Turcia, în apropiere de frontiera irakiană, soldat cu moartea a nouă membri ai forţelor de securitate.

Anterior, aviaţia turcă nu a mai bombardat timp de peste un an repere din Irak ale PKK, considerat organizaţie teroristă de Turcia, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

În comunicatul său de luni, armata turcă afirmă că „a fost acordată o atenţie deosebită civililor din regiune, pentru a nu fi victime” ale raidurilor.

Turcia a dezminţit vineri că a ucis civili în operaţiunile militare din Irak.

Bagdadul l-a convocat miercuri pe ambasadorul turc Murat Ozcelik, pentru a cere încetarea raidurilor care, potrivit irakienilor, au vizat civili nevinovaţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă