19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAVERTIZARE. În weekend, va ninge viscolit. Vezi prognoza meteo pe trei zile

AVERTIZARE. În weekend, va ninge viscolit. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Meteorologii avertizează că de vineri, 13 ianuarie, ora 8.00, până sâmbătă, 14 ianuarie, ora 20.00, va ninge viscolit în zonele montane, vântul putând ajunge la 90 de kilometri pe oră, scrie gandul.info.

“În zonele montane va ninge viscolit, la început în Carpaţii Orientali şi Occidentali, apoi şi în Meridionali, iar rafalele de vânt vor depăşi 80-90 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, cu precădere în regiunile sudice, unde local vitezele vor atinge 55-60 km/h”, potrivit informării de joi, de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Bucureşti , vineri şi sâmbătă, vântul va atinge 35-40 km/h, intensitatea fiind mai mică decât weekend-ul trecut, iar duminică va slăbi în intensitate. Vineri, maxima va fi de 9 grade, iar minima va fi cuprinsă între -3 şi -1 grad Celsius.

Sâmbată şi duminică temperaturile vor mai scădea înregistrându-se maxime de 6, respectiv 4 grade Celsius, şi minime de -5, respectiv -6 grade Celsius, potrivit meteorologului de serciviu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, care a precizat că nu sunt şanse de precipitaţii în Capitală, în următoarele zile.

Unde schiem

Teoretic, peste tot în zona montată se poate schia pentru ca ninge de câteva zile şi stratul de zăpadă depus măsoară, în medie, 30 de centimetri, dar vântul ar putea crea probleme amatorilor de sporturi de iarnă, mai ales în zilele de vineri şi sâmbătă, în special la altitudini mai mari.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă