10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAvertismentul lui John McCain: Putin ar putea ataca oraşul ucrainean Odesa

Avertismentul lui John McCain: Putin ar putea ataca oraşul ucrainean Odesa

Armata rusă ar putea ataca oraşul ucrainean Odesa cu militarii staţionaţi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a avertizat senatorul republican american John McCain, citat de Mediafax.

Citește și: Putin a renunţat la serviciile companiei americane de PR

„Dacă Vladimir Putin va crede că poate scăpa uşor după criza din Ucraina, fără a plăti niciun preţ, va încerca să atace oraşul Odesa din Republica Moldova. Rusia are 1.400 de militari, un aşa-numit contingent de pace, în Transnistria”, a spus McCain.

„Putin a ocupat deja estul Ucrainei, iar acum ne putem aştepta la noi atacuri, inclusiv asupra oraşului Mariupol”, a adăugat McCain, potrivit site-ului UkraineToday.

Citește și: Presa străină: Iubita lui Putin este gravidă

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă