16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAVERTISMENT. Hackerii ar putea deturna avioanele de la sol. Cum este posibil...

AVERTISMENT. Hackerii ar putea deturna avioanele de la sol. Cum este posibil aşa ceva

Biroul de audit al administraţiei americane (GAO) avertizează că hackerii ar putea folosi sistemele wireless destinate pasagerilor curselor aeriene din Statele Unite pentru a prelua controlul asupra avioanelor. GAO precizează că aceasta este una dintre ameninţările la adresa securităţii care nu sunt tratate în mod corespunzător. Raportul intervine în contextul în care controlul traficului aerian este modernizat pentru a folosi tehnologia prin satelit, se arată într-un raport citat de BBC şi preluat de Mediafax.

Experţii Biroului de audit al administraţiei americane au discutat cu experţi pe probleme de securitate cibernetică, potrivit cărora programele de protecţie împotriva hackerilor de la bordul avioanelor pot fi pătrunse dacă sistemele pentru controlul zborului şi cele de divertisment folosesc aceleaşi reţele şi routere. Un expert le-a spus anchetatorilor că “un virus sau un malware” implantat pe site-urile vizitate de pasageri ar putea oferi o oportunitate pentru un atac cibernetic.

Michael Huerta, un reprezentant al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), este de acord cu rezultatele raportului GAO şi afirmă că FAA a început să lucreze cu experţii pe probleme de securitate ai Guvernului american pentru a implementa schimbările necesare. FAA trebuie să se concentreze pe standardele de certificare din aviaţie pentru a împiedica un terorist cu un laptop, din cabină sau de la sol, să preia controlul asupra unui avion prin sistemul wireless destinat pasagerilor“.

Departamentul american pentru Transporturi a precizat că FAA este “ataşată consolidării capacităţilor de apărare împotriva noilor ameninţări“.

Cele mai citite

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...
Ultima oră
Pe aceeași temă