18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAUTOSTRADA Piteşti-Sibiu nu are toate studiile de fezabilitate. Guvernul vrea o...

AUTOSTRADA Piteşti-Sibiu nu are toate studiile de fezabilitate. Guvernul vrea o DEROGARE

Licitaţia pentru autostrada Piteşti-Sibiu nu poate avea loc, pentru că trei din cinci tronsoane nu au gata studiile de fezabilitate, informează Mediafax.

Din acest motiv, nu se poate obține avizul de mediu, întrucât acest document se dă doar în integralitate. Dar Guvernul României încearcă să obţină o derogare de la normele Comisiei Europene, au declarat, miercuri, surse guvernamentale.

Autostrada Piteşti- Sibiu are cinci tronsoane, dar sunt gata studiile de fezabilitate doar pentru tronsoanele de capăt, respectiv I şi V, care traversează zone cu un relief mai puţin accidentat. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele II, III şi IV, care traversează zone de munte, vor fi gata anul viitor.

“Avizul de mediu nu se poate elibera pe tronsoane, ci doar pe întregul traseu al autostrăzii. Din această cauză, licitaţiile pentru începerea lucrărilor nu vor putea fi făcute probabil mai devreme de 2017. Guvernul încearcă să solicite Comisiei Europene o derogare de la norme, astfel încât să se elibereze avizul de mediu pe tronsoane, ca să putem organiza licitaţiile pentru încredinţarea execuţiei, adică demararea lucrărilor, anul viitor”, au declarat sursele guvernametale.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă