20.6 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialAutorul atacului din Belgia s-a sinucis

Autorul atacului din Belgia s-a sinucis

Autorul atacului comis marţi la Liege, în sud-estul Belgiei, s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap, a anunţat miercuri procurorul oraşului, Daniele Reynders, confirmând astfel informaţiile oferite de martorii oculari la scurt timp după incident.

“Nordine Amrani s-a sinucis cu un glonţ în cap. Medicul legist a declarat că acesta şi-a tras un glonţ în frunte. El nu a lăsat niciun mesaj pentru a-şi explica gestul”, a afirmat procurorul în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, la domiciliul bărbatului care a ucis, marţi, patru persoane deschizând focul asupra mulţimii, la Liege (sud-estul Belgiei), a fost descoperit cadavrul unei femei, scrie Mediafax, care citează AFP.

Cadavrul a fost găsit în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul lui Nordine Amrani, care cel mai probabil s-a sinucis, după ce a deschis focul asupra trecătorilor, marţi în jurul prânzului.

Acesta este o femeie în vârstă de 45 de ani, care lucra ca femeie de serviciu la vecina agresorului, potrivit grupului de presă regional SudPresse.

Marţi dimineaţa, în timp ce aceasta pleca de la serviciu, Amrani ar fi invitat-o la el sub pretextul să îi dea ceva de muncă. Ulterior, bărbatul ar fi agresat-o şi ar fi ucis-o, potrivit aceleiaşi surse.

Amrani, un locuitor din Liege în vârstă de 33 de ani, condamnat deja de mai multe ori, a ucis marţi doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi, respectiv, 17 ani, şi o femeie în vârstă de 75 de ani. Un bebeluş de 17 luni a decedat marţi seara într-un spital din oraşul belgian.

Alte 125 de persoane au fost rănite, majoritatea din cauza cioburilor rezultate după spargerea geamurilor unor staţii de autobuz lovite de grenadele lansate de agresor.

Oraşul Liege va respecta un minut de reculegere miercuri la prânz în memoria victimelor acestui atac care a şocat întreaga ţară.

Cele mai citite

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă