17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAuto.ro: Amânarea noii taxe auto va influenţa tranzacţiile de autovehicule second hand...

Auto.ro: Amânarea noii taxe auto va influenţa tranzacţiile de autovehicule second hand din România

Suspendarea noii taxe auto va influenţa creşterea numărului de tranzacţii în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Încă din luna decembrie 2011, pe fondul calculelor rezultate din noua taxă auto ce urma să intre în vigoare, a existat o creştere considerabilă a numărului de reînmatriculări pentru autovehiculele second hand, înregistrându-se un record istoric de 51.013 tranzacţii, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

“Amânarea deciziei va conduce la o creştere a ofertei datorită faptului că deţinatorii de autovehicule second hand afectaţi de noua taxă se vor grăbi să vândă în decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile în condiţiile noii taxe auto. Creşterea ofertei va duce implicit la o scădere a preţului pentru maşinile care se supun condiţiilor noii taxe auto”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Suspendarea noii taxe auto presupune ca toţi cei care cumpără o maşină înmatriculată înainte de 2007 să nu mai achite taxa, în timp ce pentru toate maşinile nou înmatriculate taxa se va achita în continuare cu observaţia că proprietarii maşinilor înmatriculate în România după ianuarie 2007 nu vor mai plăti taxa auto dacă au achitat-o deja, plata facându-se o singură dată.

Cei care au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate după 2007 şi care constată o diferenţă între valoarea taxei conform noii legi şi cuantumul achitat pe vechea lege, pot solicita diferenţa de bani.

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă