24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAustria, pământ ardelenesc

Austria, pământ ardelenesc

Patru echipe de Liga I din Ardeal se pregătesc pentru noul sezon pe o rază de câteva sute de kilometri, în Austria.

Cu mai puţin de o lună până la startul noului sezon al Ligii I, echipele se pregătesc intens în aceste zile pentru un parcurs cât mai bun în campionat. Dacă iarna românii dau năvală la căldură, în Antalya, în perioada de vară este preferată răcoarea din Austria. Nici în acest an „Ţara Valsului” nu a fost ignorată, iar echipele din prima ligă, cu precădere cele din Transilvania, au invadat Austria.

CFR Cluj, Gloria Bistriţa, precum şi cele două nou-promovate, FCM Târgu-Mureş şi Universitatea Cluj, au ajuns în ultimele zile pe pământ austriac, acolo unde vor trage tare pentru pregătirea noului sezon.

CFR, tratament special

Cele patru echipe ardeleneşti sunt cantonate pe o rază de 500 de kilometri, iar campioni la acest capitol sunt chiar cele două rivale din Cluj, CFR şi „U”, care stau amândouă în regiunea Salzburg, în Abtenau, feroviarii, respectiv Leogang, „şepcile roşii”. Un meci amical între cele două echipe este însă exclus, tocmai prin prisma acestei rivalităţi. „Avem condiţii foarte bune de pregătire în Austria şi tocmai de aceea am ales să stăm mai mult decât alte echipe şi să ne întoarcem la Cluj doar în 16 iulie. Avem aici şi un mesaj care ne-a surprins în mod plăcut, prin care suntem felicitaţi pentru că suntem campionii României”, a declarat preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, nelipsit în nici un cantonament al echipei sale.

Dacă CFR-iştii au ajuns în Austria de vineri şi vor pleca doar în 16 iulie, Universitatea a ajuns duminică la Leogang, dar va sta doar până în 10 iulie. Gloria Bistriţa a fost codaşa echipelor din Ardeal şi a ajuns în cantonamentul de la Bad Kleinkirchheim abia ieri. “Vampirii albaştri” se vor pregăti acolo până în 9 iulie, iar FCM Târgu-Mureş se află din 24 iunie în Eichgraben şi va sta până în 8 iulie.

Austria, varianta B

Două echipe din Transilvania, FC Timişoara şi Gaz Metan Mediaş, au preferat să efectueze două stagii de pregătire. Bănăţenii vor termina mâine cantonamentul din Slovenia, după care vor pleca la rândul lor în Austria, pentru al doilea cantonament. Medieşenii s-au pregătit câteva zile la Poiana Braşov, iar duminică elevii lui Cristi Pustai au plecat în al doilea cantonament care, din lipsă de fonduri, se va desfăşura în Ungaria, la Debrecen. A şaptea echipă din Transilvania în Liga I, FC Braşov, se va pregăti doar în Slovenia.

Cele mai citite

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă