19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAudierile în cazul atacului de la Benghazi au loc în absenţa lui...

Audierile în cazul atacului de la Benghazi au loc în absenţa lui Hillary Clinton

Congresul american va audia, miercuri şi joi, oficiali guvernamentali în legătură cu atacul din 11 septembrie asupra consulatului american din Benghazi, însă în absenţa secretarului de Stat Hillary Clinton, care este în continuare bolnavă, au declarat luni, reprezentanţii Departamentului de Stat, potrivit Mediafax.

Aceste audieri, în special cele de joi, la care vor participa secretarii de stat adjuncţi, William Burns şi Thomas Nides, se vor desfăşura pe baza unui raport “înmânat luni dimineaţă” secretarului Clinton şi redactat de către un comitet de revizuire (Accountability Review Board, ARB), pe care secretarul de Stat l-a impus în septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, citată de AFP.

Hillary Clinton trebuia să depună mărturii pe 20 decembrie în faţa Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor (cu o majoritate republicană) şi în faţa Senatului (cu o majoritate democrată), dar ea se află în continuare în faza de recuperare.

Departamentul de Stat a anunţat sâmbătă că Clinton nu se poate prezenta în faţa comisiilor din cauza problemelor de sănătate.

“Secretarul de stat intenţiona să dea mărturii” joi, dar “ea suferă de o comoţiune cerebrală şi medicii i-au recomandat să rămână acasă această săptămână”, a adăugat Nuland.

Hillary Clinton le-a scris preşedinţilor celor două comisii ale Congresului pentru “a-i asigura că ea este dispusă să continue discuţia lor în ianuarie”, a susţinut purtătorul ei de cuvânt.

Republicanii doresc să o interogheze cu privire la măsurile de securitate luate de către Departamenrul de Stat pentru protejarea consulatului american de la Benghazi, înainte de 11 septembrie, când a avut loc atacul armat al miliţiilor islamiste, soldat cu moartea a patru oficiali americani, printre care şi ambasadorul SUA în Libia.

Secretarul de stat a declarat, la mijlocul lui octombrie, că ea îşi “asumă responsabilitatea” în gestionarea şi consecinţele acestui atac terorist, care a declanşat divergenţe între Administraţia democrată şi opoziţia republicană.

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă