14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAu alergat in jurul cozii

Au alergat in jurul cozii

Dinamo a fost departe de echipa agresiva, percutanta si plina de inspiratie pe care o stiam la meciurile pe teren propriu, iar olandezii de la Heerenveen nu au facut un efort deosebit pentru a pleca din Stefan cel Mare fara sa primeasca gol. Glumind un pic, putem spune ca echipa “cainilor” lui Ioan Andone s-a cam invartit in jurul cozii pentru a incerca sa prinda un gol, dar fara sorti de izbanda. Dinamo a atacat in gol, dar s-a apropiat de foarte putine ori cu adevarat periculos de buturile aparate de portarul olandez. Nu a mai avut inspiratie, nu a avut viteza de reactie, iar principalele sale “guri de foc”, Zicu si Florin Bratu, au irosit putinele situatii de a inscrie, si asta intr-o zi in care servantul ideal de pana acum, Grigorie, a fost ca si inexistent.

Numai cu victorie la Sofia

Pentru Dinamo situatia nu e deloc una usoara in acest moment, iar perspectiva se leaga in special de meciul din etapa viitoare, care va avea loc pe 3 noiembrie, la Sofia. Daca vrea sa mai ramana in cursa, Dinamo trebuie sa castige toate cele trei puncte la Sofia, caci altfel e aproape pierduta. Iar victoria din etapa viitoare ar trebui sa fie completata si de un succes in ultimul meci de acasa din grupe, cu rusii de la TSKA Moscova.
Dupa meci, Ioan Andone a declarat ca spera ca Dinamo sa recupereze punctele pierdute in partida cu Heerenveen in meciul de la Sofia, cu Levski. “Acum sper sa recuperam ce am pierdut azi in meciul de la Sofia. Nu vom merge sa ne aparam, vrem toate cele trei puncte. Se pot obtine puncte si cu Marseille, si cu TSKA Moscova, mai ales daca moscovitii joaca precum azi (n.r. Ð joi, cand au pierdut acasa cu 1-2 jocul cu Marseille). In momentul de fata Marseille este favorita pentru ca mai are doua meciuri acasa si poate face noua puncte”, a spus Ioan Andone.
Referindu-se la partida cu Heerenveen, tehnicianul dinamovist considera ca doar lipsa de concentrare a privat Dinamo de gol. “Am facut o prima repriza buna. Am creat multa presiune in careul advers si doar lipsa de concentrare si determinare ne-a privat de gol. Ma asteptam, dupa ultimul lor meci, ca Heerenveen sa atace mai mult, dar s-au aparat si in noua, si in zece oameni, jucand la remiza. Si noi am avut putine spatii si de asta nu am reusit sa inscriem. Repriza a doua s-a mai echilibrat si ne-am creat o singura ocazie, prin Bratu”, a mentionat Andone.

Apostrofari la schimbari

Capitanul Florentin Petre a declarat ca jucatorii dinamovisti nu au fost destul de concentrati in meciul cu Heerenveen si a apreciat ca Dinamo a avut ghinion in partida de joi. “Nu au fost mai tari olandezii, pur si simplu nu am avut noi realizarile de altadata. Nu ne-a fost teama, pentru ca ei nici nu au ajuns la poarta. Asta au si vrut, un rezultat de egalitate. Noi azi am jucat bine, dar nu am fost concentrati. De altfel, Andone nici nu ne-a certat, pentru ca noi am jucat fotbal si singura vina a noastra este ca nu am bagat-o in poarta. Se poate spune ca am avut ghinion, pentru ca nici ei nu au ajuns la poarta noastra, dar mai sunt trei meciuri si sper sa reparam ce am stricat azi. Putem sa castigam la Marsilia, dar cu conditia sa fim mai motivati si mai lucizi la faza de finalizare”, a spus Petre.
Intrebat daca jucatorii inlocuiti la Dinamo (n.r. – Plesan, Grigorie si Zicu) meritau sa fie fluierati, Petre a spus: “Oricine iesea de pe teren ar fi fost fluierat pentru ca suporterii au fost obisnuiti sa marcam multe goluri, dar speram sa recuperam la meciul urmator”.
Fundasul Cosmin Moti considera ca Heerenveen si-a atins scopul pentru care a venit: obtinerea unui punct. “Am avut o zi proasta, dar a fost si ghinion, pentru ca, daca marcam un gol, apoi mai dadeam cateva. Ei au venit sa se apere si sa obtina un punct si au reusit. Nu ne-am crezut invingatori dinainte, dar jocul ultradefensiv al olandezilor a facut ca noi sa nu marcam. Sansele noastre au ramas intacte, pentru ca noi vom merge la victorie in fiecare meci de acum inainte”, a spus Moti.
Pentru meciul cu Levski, din 3 noiembrie, Dinamo se pare ca va conta si pe atacantul Claudiu Niculescu, care acum a lipsit atat de mult ofensivei, el urmand a fi recuperat dupa accidentarea suferita in partida tur cu Everton.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă