13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAtentie! Vine meciul cu Dinamo Kiev

Atentie! Vine meciul cu Dinamo Kiev

Steaua nu mai reuseste sa castige in deplasare si se afla la cel de-al patrulea meci consecutiv fara victorie in Liga I. 0-0 la Piatra Neamt cu Ceahlaul si echipa lui Olaroiu nu poate profita de infrangerea liderului la Cluj, reducand handicapul de 12 puncte cu doar un singur punct. Prea putin pentru ros-albastri, care simt acum in spate apropierea Rapidului. Olaroiu acuza starea de oboseala a jucatorilor dupa meciul de la Madrid cu Realul, Thereau spune ca nu au putut castiga pentru ca de vina a fost frigul! Cei de la Ceahlaul vorbesc ca au fost aproape de un miracol, la un pas sa invinga Steaua fara cinci titulari. Campioana a avut o prestatie sub asteptari, cu mult sub ceea ce au aratat pe Santiago Bernabeu, numai portarul Cernea, Thereau si Nicolita avand o evolutie mai aproape de ce se vrea si se cere de la Steaua.
Jocul campionilor nu merge si o spunem, in primul rand, in perspectiva meciului cu Dinamo Kiev. Cu un Dica sters, ros-albastrii nu au reusit sa lege nimic la mijlocul terenului din cauza jocului stereotip ce se rezuma numai la actiuni pornite de pe extreme, cu mingi lansate la bataie in careul advers sau in asteptarea unei faze fixe pe care incearca sa o valorifice, cu capul, Goian si Ghionea. Jocul Stelei sufera la constructie, linia mediana fiind incapabila sa asigure si sa sustina actiunile de atac. Nicolita, cu banderola de capitan, a incercat sa impulsioneze jocul, dar numai cu Thereau nu au reusit sa faca mare lucru, situatiile in care Steaua s-a aflat aproape de gol fiind o pasare rara pentru echipa lui Olaroiu.
Ingrijorator este si faptul ca nu mai merge nici jocul celor doi aparatori centrali, Goian si Ghionea, nesiguri si ezitanti la mai multe actiuni de atac ale gazdelor. Noroc cu Cernea, care a aparat bine si a reusit sa blocheze doua actiuni periculoase ale Ceahlaului spre finalul meciului.
Exista o stare de suficienta in tabara jucatorilor Stelei care nu poate duce la nimic bun, sesizata si de finantatorul ros-albastrilor. Gigi Becali l-a acuzat in termeni duri pe Dica, dar remarca patronului este valabila pentru mai multi jucatori, care considera ca se afla cu sacii in caruta dupa ce li s-au marit substantial contractele si nu mai joaca cu ambitia si daruirea care caracteriza formatia din Ghencea. Becali are in mare masura dreptate. O parte din vina ii apartine insa si lui Olaroiu, care, din motive obiective sau nu, schimba de la etapa la etapa echipa, lucru ce afecteaza atat relatiile de joc, cat si omogenitatea echipei. A facut-o in asteptarea meciului cu Real Madrid, dar, credem noi, ea nu trebuie sa se repete si in perspectiva confruntarii cu Dinamo Kiev. Olaroiu trebuie sa se hotarasca in privinta unei echipe de baza, mai ales ca nu prea are multe solutii. Atacul va merge pe mana lui Thereau sau Badea? La mijloc, titular va fi Ovidiu Petre sau Lovin? Ce rol va indeplini Nicolita? Fundas dreapta, mijlocas de banda, pe partea dreapta sau pe stanga?
Egalul de la Piatra Neamt obtinut in fata unei echipe modeste, dar deosebit de muncitoare, poate fi un semnal de alarma pentru staff-ul tehnic al Stelei, pentru care calificarea in primavara europeana a devenit obiectiv principal, impreuna cu ocuparea unui loc in campionat care sa-i permita o noua participare in Liga Campionilor. Timp prea mult pana la meciul cu ucrainenii nu este.

Inainte multumit, dupa…

Presedintele de onoare al clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, s-a declarat multumit de remiza din meciul cu Steaua, scor 0-0, insa crede totusi ca formatia nemteana ar fi putut castiga partida din etapa a XIV-a a Ligii I. “Sa fiu sincer, daca ma intrebati inainte de joc daca sunt multumit cu o remiza, va spuneam sincer da. Dupa cele doua ocazii ratate in repriza a doua, cred insa ca am fi putut sa castigam. Oricum un meci egal cu Steaua, in conditiile astea, pentru noi este un rezultat bun. Am avut doua ratari singur cu portarul, iar Steaua nu a avut asa ceva. In repriza a doua nu a avut nicio ocazie. Daca ar fi pe ansamblul jocului, daca aveam noroc, castigam. Oricum este un rezultat bun”, a spus Stefan, care a mentionat ca arbitrajul a fost impartial.
Antrenorul interimar Vasile Silaghi considera ca Ceahlaul si-a atins obiectivul. “Consideram ca ne-am atins obiectivul, pentru ca pentru aceasta partida ne-am propus sa nu pierdem. Un punct este suficient de bun pentru situatia noastra din clasament. Avem ca obiectiv obtinerea a patru puncte pe finalul de tur”, a spus Silgahi. Lui Silaghi, Steaua i s-a parut o echipa cu un joc organizat. “A si demonstrat asta prin faptul ca a dominat suficient de mult. Surprinzator a fost ca le-au lipsit fazele de poarta. Probabil ca jocul incomod la marcaj al fundasilor nostri a facut sa se ajunga la situatia asta. Este greu de crezut ca puteam mai mult de 0-0”, a afirmat Silaghi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă