26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAtacul tabletelor PC

Atacul tabletelor PC

Dacă anul trecut, produsul celor de la Apple – iPad a fost învingătorul necontestat, în 2011 vom asista la un adevărat război pe piaţa IT&C. Dell, Asus, Toshiba sau Samsung sunt doar câteva dintre companiile care şi-au prezentat gadgeturile revoluţionare la expoziţia Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Unele dintre produsele lansate la CES sunt încă în faza de prototip şi vor fi scoase pe piaţă doar anul viitor. Însă există şi unele tablete care vor intra în magazine la începutul anului, dar cu preţuri puţin cam piperate. Iată care sunt câteva dintre tabletele PC prezentate la expoziţia CES.

1. Asus Eee Slate EP121

Una dintre cele mai apreciate tablete de la târgul internaţional CES a apărut luna aceasta pe piaţa IT&C, la preţul de 1.000 de dolari. Gadgetul funcţionează pe o platformă de Windows 7 Home Premium 64-bit, are un procesor Intel Core i5 şi până la 4 GB memorie RAM. Ecranul are o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, touchscreen capacitiv şi este luminat cu LED.

Desigur că Asus a încorporat în produsul său şi Wi-Fi N şi Bluetooth 3.0. Una dintre părţile slabe ale gadgetului este bateria care durează doar trei ore, mult mai puţin faţă de competitorii săi.

În ciuda ecranului cu o diagonală de 12,1 inch, Eee Plate are un design atrăgător: subţire şi uşor. Totuşi, mărimea tabletei o face mai potrivită pentru a fi utilizată la birou, decât în plimbările prin cafenele.

2. Dell Streak 10

Deşi Dell a lansat oficial la CES Dell Streak 7, se pare că un alt produs a fost proiectat pentru a cucerii piaţa tabletelor PC – Dell Streak 10. Din păcate, tableta prezentată la eveniment era doar un prototip nefuncţional. Singurele lucruri pe care le cunoaştem despre Streak 10 este că are un display de 10 inch şi va rula pe sistemul de operare Google Android.

Dar nici o informaţie nu este sigură, deoarece Dell refuză să ofere mai multe detalii şi continuă să prelungească suspansul. O prezentare succintă de câteva minute a fost singurul lucru de care a beneficiat publicul care aşteaptă cu nerăbdare lansarea produsului.

3. Blackberry Playbook

Compania care produce telefoanele Blackberry, Research in Motion a impresionat publicul CES prin lansarea tabletei Playbook.

Cel mai temut concurent al Ipad-ului de la Apple, Blackberry Playbook are un ecran mic de 7 inch, multitactil, cu o rezoluţie de 1024 × 600 pixeli. Avantajele dispozitivului sunt rapiditatea sistemului şi design-ul care permite o manevrare uşoară. Dar nici acest gadget nu este perfect pentru că îi lipsesc cu desăvârşire aplicaţiile. Totuşi, RIM spune că sistemul de operare al tabletei PC- QNX este foarte uşor de modificat şi dezvoltat, de aceea acest aspect nu este o adevărată problemă.

4. Motorola Xoom

După o perioadă mai lungă de pregătire a terenului, plină de zvonuri, Motorola a lansat tableta Android 3.0, intitulată Xoom. Lansarea produsului pe piaţă se va face în primul trimestru al acestui an. Iar în următorul trimestru, Motorola va scoate pe piaţă o variantă a produsului cu suport 4G.

Tableta Xoom, cu numele său de cod Honeycombm are un display de 10,1 inch, o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. Funcţionează pe un sistem NVIDIA Tegra 2, 1GHz, dual core şi beneficiază de USB 2.0, WiFi şi Bluetooth 2.1. Cu o greutate de 730 de grame, Xoom are o baterie ce ţine până la 10 ore şi o cameră de 5MP.

Datorită caracteristicilor sale impresionante, Xoom-ul a fost desemnat cel mai bun gadget de la CES. Dar oare el sau celelalte tablete revoluţionare vor reuşi să întreacă invincibilul iPad?

Cel mai temut concurent al iPad-ului de la Apple, Blackberry Playbook, are un ecran mic, de 7 inch, multitactil, cu o rezoluţie de 1024 × 600 pixeli.

Cele mai citite

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...
Ultima oră
Pe aceeași temă