32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAtacul sinucigaș din Tunis, revendicat de gruparea Stat Islamic

Atacul sinucigaș din Tunis, revendicat de gruparea Stat Islamic

Gruparea Stat Islamic a revendicat, miercuri, atentatul din capitala Tunisiei, soldat cu moartea a 13 persoane, informează Reuters, citat de Mediafax.

Organizaţia teroristă a revendicat atacul de marți printr-un comunicat publicat pe Internet, însoțit de fotografia unui bărbat, Abou Abdillah Tounsi, despre care se presupune că ar avea naţionalitate tunisiană.

Atentatul a avut loc în apropierea Ministerului tunisian de Interne, de ambasada Franţei şi de Institutul Francez. Eplozia s-a produs în timp ce membrii gărzii îşi ocupau locurile în autobuzul care trebuia să îi ducă la palatul prezidenţial.

„Se constată o evoluţie în comportamentul teroriştilor. De această dată, ei au atacat un simbol al statului, în inima capitalei”, a declarat premierul tunisian, Habib Essid.

Citește și: Cel puţin 14 morţi într-un atentat contra Gărzii prezidenţiale din TUNISIA

Ministrul de Interne a anunţat într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook că experţii medico-legali au putut identifica victimele aparţinând securităţii prezidenţiale pe baza amprentelor, adăugând că „se presupune că cel de-al 13-lea cadavru este al teroristului care a provocat explozia”. Cu toate acestea, din cauza stării foarte deteriorate a corpului atacatorului care s-a detonat, este imposibil să i se preleve amprente digitale. În aceste condiții, o procedură de identificare prin analiză ADN este în curs de desfăşurare.

„Un ghiozdan sau mai degrabă o centură conţinând zece kilograme de material militar explozibil a fost folosit la acest atentat”, a adăugat ministrul de Interne. Potrivit acestuia, explozibilul provenea din Libia.

Militari şi poliţişti înarmaţi patrulează pe străzile capitalei tunisiene, unde trecători şi vehicule sunt supuşi unor controale. La aeroportul internaţional de la Tunis, forţele de securitate permit accesul doar pentru pasagerii care trebuie să se îmbarce pentru zbor.

Citește și: GALERIE FOTO & VIDEO. ATENTAT TERORIST în TUNISIA. Cel puţin 37 de oameni au murit. Un terorist a fost împuşcat

Guvernul tunisian s-a angajat să construiască un gard la frontiera cu Libia, pentru a încerca să îi împiedice pe activişti să ajungă pe teritoriul său. Islamiştii sunt activi şi în vestul Tunisiei, la fronteira cu Algeria.

Un kamikaze s-a detonat, marți, în Tunis, la bordul unui autobuz care transporta membri ai Gărzii prezidenţiale.

ste vorba despre primul atentat sinucigaş care are loc în capitala Tunisiei. Această ţară a fost deja vizată de atentate revendicate de gruparea Stat Islamic, care au afectat sectorul turistic, unul dintre pilonii economiei naţionale. În luna iunie, 38 de turişti străini au fost împuşcaţi pe o plajă şi într-un hotel din staţiunea Sousse, ceea ce a condus la instaurarea stării de urgenţă, iar în martie, mai mulţi indivizi au împuşcat 21 de turişti la muzeul naţional Bardo din capitală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă